Η θυσία & η επιλογή… #ΜπράβοΚατερίνα

Αμαλίας pick

Η Κατερίνα Στεφανίδη, χρυσή πια στο άλμα επί κοντώ, είναι για μένα η επιτομή του αθλητικού ιδεώδους. Ποιά είναι, όμως, η Κατερίνα Στεφανίδη; Διαβάζοντας το βιογραφικό της εντυπωσιάστηκα.

KATERINA1_581_355

Γεννήθηκε το 1990 και μεγάλωσε στον Χολαργό. Σπούδασε Βιολογία και παράλληλα αγωνίστηκε με τα χρώματα του Πανεπιστημίου Στάνφορντ. Παράλληλα έκανε και το μεταπτυχιακό της στη Νευροψυχολογία. Είναι παντρεμένη με τον προπονητή της Μίτσελ Κρίερ και έχουν ως βάση το Οχάιο. Έχει ρεκόρ 4.86 μέτρα στον ανοιχτό και 4.90 μέτρα στον κλειστό στίβο. Χρίστηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου 2016 με άλμα 4,81 μ. Επίσης, ήταν τρίτη το 2016 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου και δεύτερη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2014 και στο Ευρωπαϊκο Πρωτάθλημα Κλειστού το 2015. Παράλληλα με τις προπονήσεις της διαβάζει πολύ για το διδακτορικό της στη γνωσιακή Ψυχολογία…..

Εντυπωσιάστηκα ακόμη περισσότερο διαβάζοντας μια συνέντευξη που παραχώρησε πριν τους Ολυμπιακούς στο tlife.gr.  H ωριμότητα στο λόγο της είναι εμφανής. Κυρίως, όμως, με εντυπωσίασε αυτή η φράση:

Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν θυσίες στον πρωταθλητισμό, υπάρχουν επιλογές.”

Η κοπέλα με τις ακαδημαϊκές επιδόσεις έχει επιλέξει να ασχολείται με τον πρωταθλητισμό, συνειδητά. Για αυτήν όπως και για όλους τους αθλητές σε κάθε επίπεδο η καθημερινή προπόνηση, το πρόγραμμα, ακόμη και οι τραυματισμοί δεν είναι “θυσία” είναι η καθημερινότητα τους, είναι ικανοποίηση, είναι αυτό που ξέρουν να κάνουν, είναι αυτό που τους γεμίζει, είναι αυτό που έχουν επιλέξει. Όλα όσα χάνουν όταν μπαίνουν στη ζυγαριά φαντάζουν ασήμαντα μπροστά σε αυτά που κερδίζουν. Για αυτό και ΟΛΟΙ όταν πλέον σταματούν από την ενεργό δράση είναι σα να χάνουν τον εαυτό τους ή έστω ένα κομμάτι του εαυτού τους.

Ευχαριστούμε Κατερίνα… Ακόμη μια αθλήτρια που μας έκανε περήφανους. Σε ευχαριστώ γιατί πλέον έχω ένα ζωντανό πάραδειγμα να αναφέρω στο παιδί μου για το πως μπορεί κάποιος να συνδυάσει τις ακαδημαϊκές επιδόσεις με τις αθλητικές…

ΥΓ: Παράκληση σε απανταχού δημοσιογράφους… η ερώτηση περί θυσίας είναι ό,τι πιο κλισέ και βαρετό μπορεί να ακούσει ένας αθλητής…καλύτερα να μιλάτε για κόπους.

 

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES