Φτιάξτε παγωτό γιαούρτι στο σπίτι!

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

To γιαούρτι είναι υγιεινό, θρεπτικό και μπορείτε να το φτιάξετε και μόνες στο σπίτι.

Σπιτικό γιαούρτι 

Θερμαίνουμε το γάλα στους 90 βαθμούς . Μόλις αρχίζει να βράζει το κλείνουμε. Περιμένουμε να κατέβει η θερμοκρασία περίπου στους 45 βαθμούς και προσθέτουμε μια κουταλιά από μαγιά, δηλαδή έτοιμο γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Το αφήνουμε σκεπασμένο και σε ηρεμία για 4 ώρες περίπου και στην συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο και για 24 ώρες δεν το μετακινούμε καθόλου, ούτε το ανακατεύουμε. Σε μια εβδομάδα περίπου το δικό μας γιαούρτι είναι έτοιμο.

Παγωτό γιαούρτι 

Ανακατεύετε το γιαούρτι που φτιάξατε με λίγο γάλα και προσθέτετε λίγο σιρόπι που προκύπτει ως εξής: βράζετε νεράκι με λίγο μέλι για λίγα λεπτά. Προσοχή το σιρόπι πρέπει να το ρίξετε στο γιαούρτι με το γάλα αφού κρυώσει. Όλο το μίγμα το βάζετε στην κατάψυξη και όταν αρχίσει να γίνεται συμπαγές το βγάζετε και το ανακατεύετε καλά. Στην συνέχεια το αφήνεται να παγώσει και δοκιμάζετε.

Σημείωση: Μπορείτε να προσθέσετε και φρούτα της αρεσκείας σας πολτοποιημένα. Τα ρίχνετε το μίγμα πριν το βάλετε στην καταψυξη και ανακατεύετε.

Συνοδεύετε με φρούτα της αρεσκείας σας, κομμάτια σοκολάτας, smarties, τρούφα, ξηρούς καρπούς, κ.α.

 

 

Πηγή: Umami

Αμαλία Κυπαρίσση

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Mητέρα 2 παιδιών, της Παυλίνας και του Αχιλλέα, θέλω να “αιχμαλωτίσω” με λέξεις και εικόνες τις στιγμές που περνάνε γρήγορα… Ταξιδιάρα, gourmet, λάτρης του καλού κρασιού, yogini, βιβλιοφάγος. Αγαπώ το θέατρο, το σινεμά, την ιστορία, τις ιστορίες και τις περιπλανήσεις. Μικρές ή μεγάλες ανακαλύψεις μου φτιάχνουν την ημέρα. Για μένα η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στις μικρές απολαύσεις, στις συγκινήσεις, στις στιγμές, στις μεγάλες χαρές αλλά και στις βαθιές απογοητεύσεις…