Η απόλυτη καλοκαιρινή αλμυρή τάρτα στο πι & φι

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Είναι από αυτά τα φαγητά που φτιάχνονται γρήγορα και εξαφανίζονται ακόμη πιο γρήγορα.

Υλικά

  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 10 τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1/4 μανούρι
  • 1 μικρή κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • 150 γρ. φέτα
  • αλάτι και πιπέρι
  • λίγες ελιές ή βασιλικός (προαιρετικά)

Πως το φτιάχνουμε; 

Στρώνουμε σε μια μικρή φόρμα τη σφολιάτα και την τρυπάμε πολλές φορές με ένα πιρούνι. Ψήνουμε βάζοντας από πάνω ρύζι σε μεμβράνη για να μην φουσκώσει. Την αφήνουμε να κρυώσει στην άκρη.

Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τη φέτα σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε. Κόβουμε σε κύβους το μανούρι και ρίχνουμε πάνω από την τάρτα μαζί με τα τοματίνια, τις ελιές και το βασιλικό. Αντί για βασιλικό μπορείτε να βάλετε ρίγανη.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με τα αυγά και τη φέτα. Ψήνουμε σε προθερµασµένο φούρνο στους 160οC για περίπου 40΄, µέχρι να σταθεροποιηθεί.

4moms team

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Η ομάδα του 4moms.gr