Μια γυναίκα γράφει ιστορία

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2016… Κάθε 4 χρόνια τα φώτα πέφτουν πάνω σε μια χώρα, σε μια πόλη και σε εκατοντάδες αθλητές. Το δικό μου ενδιαφέρον σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο μακρινό Ρίο της Βραζιλίας έχει κεντρίσει μια γυναίκα που έχει ήδη γράψει τη δική της ιστορία.

oksana_chusovitina

 

Η Oksana Chusovitina στα 41 της χρόνια είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια ενόργανης σε Ολυμπιακούς Αγώνες στην ιστορία τους. Είναι επίσης ανάμεσα στις λίγες που έχουν επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο μετά από γέννα. Μέλος της Ολυμπιακής ομάδας του Ουζμπεκιστάν συμμετέχει για 7η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες.  Η πρώτη φορά ήταν το 1992 στη Βαρκελώνη. Έχει συμμετάσχει στην ομάδα της Σοβιετικής Ένωσης αλλά και της Γερμανίας πριν αποφασίσει ότι θα αγωνίζεται με το εθνόσημο του Ουζμπεκιστάν.

H Oksana αποδεικνύει ότι η ηλικία δεν αποτελεί εμπόδιο… όταν πιστεύεις σε κάτι, όταν το θέλεις πολύ μπορείς να το πραγματοποιήσεις… αρκεί να το ονειρευτείς και να το “κυνηγήσεις”!

 

Αμαλία Κυπαρίσση

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Mητέρα 2 παιδιών, της Παυλίνας και του Αχιλλέα, θέλω να “αιχμαλωτίσω” με λέξεις και εικόνες τις στιγμές που περνάνε γρήγορα… Ταξιδιάρα, gourmet, λάτρης του καλού κρασιού, yogini, βιβλιοφάγος. Αγαπώ το θέατρο, το σινεμά, την ιστορία, τις ιστορίες και τις περιπλανήσεις. Μικρές ή μεγάλες ανακαλύψεις μου φτιάχνουν την ημέρα. Για μένα η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στις μικρές απολαύσεις, στις συγκινήσεις, στις στιγμές, στις μεγάλες χαρές αλλά και στις βαθιές απογοητεύσεις…