Κριθαρότο με γαρίδες

Μαγειρευουμε

4moms team , 03-08-2016

Μια συνταγή που δεν πρέπει να σας φοβίζει. Εύκολη, άκρως καλοκαιρινή και χωρίς πολύ μπελά. Δοκιμάστε την και σίγουρα θα την ευχαριστηθούν όλοι, οικογένεια και φίλοι.

Υλικά

  • 15-20 γαρίδες
  • ½ κιλό κριθαράκι μέτριο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
  • 5-6 ζουμερές τομάτες αποφλοιωμένες και σε χυμό
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί

Παρασκευή

Καθαρίζετε τις γαρίδες εντελώς και βγάζετε και το εντεράκι τους. Όμως τα κεφάλια και τα κελύφη τα κρατάτε. Τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο για να αφήσουν τη νοστιμιά τους στο λάδι και με μια τρυπητή κουτάλα τα αφαιρείτε.

Στη συνέχεια, γυαλίζουμε το κρεμμύδι και το κριθαράκι, γυρίζοντας τα στην κατσαρόλα. Σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τις πιπεριές, το σκόρδο, το χυμό τομάτας και τον πελτέ και αφού αλατοπιπερώσουμε, μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα.

Τρίβουμε λίγη φέτα αν θέλουμε και σερβίρουμε ενώ είναι ζεστό.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES