Η Πέννυ Τράκα απαντά σε “cool(a)” ερωτήσεις για την αντηλιακή προστασία.

Ψωνιζουμε

Η Αθήνα άδειασε και όλοι βρισκόμαστε σε κάποια παραλία!Η αντηλιακή προστασία επιβάλλεται και εμείς επιλέξαμε τα Coola!

Γιατί όμως τα COOLA είναι η καλύτερη επιλογή για το καλοκαίρι; Τί πρέπει να προσέχουμε σε σχέση με την αντηλιακή μας προστασία και ποιοι είναι οι μύθοι και οι αλήθειες. Ρωτήσαμε την ειδικό, την αισθητικό Πένυ Τράκα η οποία μας έλυσε 7+1 βασικές απορίες!

  1. Πότε πρέπει να βάζουμε αντηλιακό; Πριν πάμε στη παραλία ή στην παραλία;

Ιδανικά πρέπει να βάζουμε αντηλιακό 30 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο για να απορροφηθεί σωστά το αντηλιακό από την επιδερμίδα. Όποτε ναι καλό είναι να βάζουμε αντηλιακό πριν πάμε στη παραλία!

  1. Όσο μεγαλύτερος είναι ο δείκτης τόσο καλύτερα;

Όπως μπορείτε να δείτε και από τον παρακάτω πίνακα, η διαφορά μεταξύ δείκτη προστασίας SPF 30 και SPF 50 είναι πολύ μικρή. Ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας SPF 30 προσφέρει την απαραίτητη προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

beach set

  1. Όλα τα αντηλιακά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλους τους τύπους επιδερμίδας;

Ναι, όλα τα αντηλιακά COOLA μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλους τους τύπους επιδερμίδας. Βέβαια κάποια είναι καλύτερα για συγκεκριμένους τύπους επιδερμίδας λόγω των συστατικών που έχουν.

  1. Τα αντηλιακά των ενηλίκων ενδείκνυνται και για χρήση στα παιδιά.

Ναι στα COOLA, όλα μας τα αντηλιακά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από παιδιά.

  1. Μας έχει περισσέψει αντηλιακό από πέρυσι το χρησιμοποιούμε;

Όλα τα αντηλιακά προϊόντα έχουν στη συσκευασία ένα σήμα (βάζο με ανοικτό καπάκι) που δηλώνει τη περίοδο κατανάλωσης μετά το άνοιγμα. Οπότε καλό να ανατρέξουμε στη συσκευασία του προϊόντος και να ψάξουμε να βρούμε το συγκεκριμένο σηματάκι.  Αντηλιακά που έχει περάσει η χρονική διάρκεια που αναγράφεται στη συσκευασία καλό είναι να μην τα χρησιμοποιούμε γιατί δεν μας προσφέρουν τα αποτελέσματα που επιθυμούμε.

  1. Όταν έχει συννεφιά πρέπει να βάλουμε αντηλιακό;

Η απροστάτευτη έκθεση στον ήλιο οδηγεί σε πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας, στη δημιουργία λεπτών γραμμών και ρυτίδων και σε σημάδια γήρανσης. Γι αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να εκπαιδεύσουμε τους καταναλωτές/ανθρώπους να φορούν αντηλιακό όλο το χρόνο. Ακόμα και τις συννεφιασμένες ημέρες ή τους μήνες του χειμώνα, 80% των υπεριωδών ακτινών περνούν μέσα από τα σύννεφα. Άρα οι ακτίνες UVA & UVB είναι πάντα εκεί και η ετήσια προστασία είναι MUST!

2139_ig_1259773165782797549_6905866

  1. Πόσο συχνά πρέπει να το ανανεώνουμε;

Προτείνουμε να βάζουμε αντηλιακό τουλάχιστον κάθε 2 ώρες ή αμέσως μετά το σκούπισμα της πετσέτας.

  1. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των αντηλιακών COOLA;

Ήμαστε η βιολογική επιλογή στα αντηλιακά. Στα COOLA ήμαστε παθιασμένοι για τη δημιουργία υγιεινών αντηλιακών  που οι άνθρωποι αγαπούν να φορούν.

Φυτοπροστασία:  Χρησιμοποιούμε αισθητά λιγότερα ορυκτά ή χημικά φίλτρα από τον ανταγωνισμό και παρόλο αυτά προσφέρουμε στους καταναλωτές αντηλιακά με δείκτη προστασίας 15,20,30 & 50. Οι φόρμουλες των προϊόντων μας βασίζονται στη χρήση φυτών που έχουν αποδεδειγμένα φυσικό SPF, όπως για παράδειγμα τα βατόμουρα, οι φράουλες, το πλαγκτόν, τα κόκκινα φύκια, η καρύδα κλπ.  Σαν αποτέλεσμα της φιλοσοφίας της «φυτοπροστασίας» τα αντηλιακά COOLA προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στην επιδερμίδα και αντιοξειδωτική προστασία.

2139_ig_1083513878607393759_196481627

Φιλοσοφία Farm to Face: τα βιολογικά συστατικά που χρησιμοποιούμε πάνε αμέσως από το αγρόκτημα στη παραγωγή. Αυτός ο σύντομος δρόμος παραγωγής έχει σαν αποτέλεσμα την άμεση επεξεργασία με το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα. Επίσης σημαντικό να αναφέρω ότι συνεργαζόμαστε με τοπικούς αγρότες που δεν χρησιμοποιούν πρακτικές καλλιεργειών GMO της Monsanto.

Περισσότερες πληροφορίες για τα COOLA μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πένυ Τράκα: [email protected], τηλέφωνο επικοινωνίας 21 11 835 822
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES