Safe Water Sports: Το App που θα κάνει ασφαλές το θαλάσσιο παιχνίδι

Δράσεις

4moms team , 29-07-2016

Καλοκαίρι, θάλασσα, παιχνίδια στην παραλία και στο νερό. Θαλάσσια σπορ, tubes, σκι, βόλτες με μηχανοκίνητα σκάφη. Extreme sports με flyboards για όσους αναζητούν μοναδικές εμπειρίες με την αδρεναλίνη να χτυπάει κόκκινο, ή χαλαρωτικές περιπλανήσεις με θαλάσσια ποδήλατα, κανό κ.λπ.

Ξέρετε όμως αν μια επιχείρηση ή σχολή είναι νόμιμη; Γνωρίζετε τους κανόνες ασφάλειας, όταν συμμετέχετε ή αφήνετε τα παιδιά σας να συμμετέχουν σε τέτοιες δράσεις στις διακοπές σας;

Το Safe Water Sports (www.safewatersports.gr) είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο το οποίο δημιούργησε για τους πολίτες μια ηλεκτρονική πλατφόρμα (website, apps) για την έγκυρη και σωστή ενημέρωσή τους με στόχο την πρόληψη των ατυχημάτων στον χώρο της θαλάσσιας διασκέδασης και άθλησης.

Σε Android κινητά αλλά και σε iPhone / iPad μπορείτε σήμερα να κατεβάσετε την ΔΩΡΕΑΝ εφαρμογή Safe Water Sports από τα ακόλουθα links:

Android: http://bit.ly/1UFT4kI

iPhone: http://apple.co/21rYZyx

Μόλις ξεκινήσετε την εφαρμογή Safe Water Sports που έχετε εγκαταστήσει στο κινητό σας, θα διαπιστώσετε ότι η εφαρμογή, εντοπίζει άμεσα την τοποθεσία που βρίσκεστε και σας προσφέρει τις ακόλουθες πληροφορίες;

Όλες τις παραλίες με πρόσβαση που βρίσκονται στην περιοχή σας. Για κάθε παραλία μπορείτε να δείτε μια ενδεικτική φωτογραφία αυτής καθώς και να ενημερωθείτε για μια μεγάλη σειρά πληροφοριών όπως:

 • αν η παραλία έχει ναυαγοσώστη
 • τον τύπο της θάλασσας (αν έχει ρηχά ή απότομα νερά)
 • τον τύπο του εδάφους (αμμώδης, με βότσαλα, με βράχια)
 • αν είναι εκτεθειμένη σε ανέμους και σε ποιούς (πχ βόρειους, νοτιάδες κλπ)
 • αν είναι ένα μικρός κολπίσκος
 • αν είναι απομονωμένη
 • αν διαθέτει χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων
 • αν διαθέτει ειδική πρόσβαση για ΑΜΕΑ
 • αν έχει ομπρέλες και ξαπλώστρες (οργανωμένη παραλία)
 • αν έχει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, καφετέρια κλπ)
 • αν έχει ελέυθερο ντους για τους πολίτες

FullSizeRender (4)

Όλες και μόνο τις νόμιμες επιχειρήσεις εκμίσθωσης θαλάσσιων σπορ (θαλάσσιο σκι, tubes, scuba diving, kitesurf κλπ) που έχουν αδειοδοτηθεί από τις αρμόδιες λιμενικές αρχές Για κάθε επιχείρηση μπορείτε να πληροφορηθείτε σχετικά με το ποια ακριβώς θαλάσσια σπορ μπορεί να σας προσφέρει σύμφωνα με την άδεια που διαθέτει καθώς και τον κατά τον νόμο υπεύθυνο της επιχείρησης για την ασφάλεια.

 • τις μαρίνες – αλιευτικά καταφύγια καθώς και τις παροχές που αυτές προσφέρουν για σκάφη σε περίπτωση ελλιμενισμού (παροχή νερού, ρεύματος, Wi-Fi κ.λπ.)
 • τις επιχειρήσεις εκμίσθωσης σκαφών για αναψυχή
 • τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας
 • τις λιμενικές αρχές

Για όλα τα ανωτέρω σημεία ενδιαφέροντος μπορείτε να δείτε την απόστασή τους από την τοποθεσία που βρίσκεστε, την ακριβή θέση τους στον χάρτη, και στην περίπτωση που επιλέξετε την αυτόματη δρομολόγηση, τότε με την χρήση του κατάλληλου προγράμματος πλοήγησης που έχει το κινητό σας, να μεταβείτε στην επιλεγμένη αυτή τοποθεσία.

Από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής έχετε ακόμα την δυνατότητα να αυξομειώσετε την ακτίνα αναζήτησης (σε Km) με βάση την οποία εντοπίζονται τα σημεία ενδιαφέροντος (παραλίες, watersports centers κλπ) που βρίσκονται κοντά σας καθώς και να επιλέξετε την γλώσσα λειτουργίας της εφαρμογής (ελληνικά και αγγλικά).

IMG_6079

Από την κεντρική σελίδα επίσης μπορείτε να αναζητήστε σημεία ενδιαφέροντος σε άλλη τοποθεσία από αυτή που βρίσκεστε, ενεργοποιώντας τον χάρτη, και επιλέγοντας σε αυτόν μια συγκερκιμένη τοποθεσία.

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή μπορείτε επίσης να ενημερωθείτε για τους ισχύοντες κανονισμούς ασφάλειας για κάθε θαλάσσιο σπορ και θαλάσσια δραστηριότητα ώστε να απαιτείται την εφαρμογή τους από τις επιχειρήσεις όταν εσείς ή τα παιδιά σας συμμετέχετε σε αυτά.

Τέλος, με την εφαρμογή μπορείτε να αξιολογήσετε και να σχολιάσετε (rate & comment) την επχείρηση θαλασσίων σπορ που επιλέξατε, ώστε να επιβραβεύσετε τους επαγγελματίες που προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας με σεβασμό στην ασφάλειά σας ή να τους υποδείξετε τυχόν αδυναμίες για να βελτιωθούν. Η αξιολόγηση είναι το πιο σημαντικό και ισχυρό όπλο του πολίτη στην προσπάθεια που όλοι καταβάλουμε για την ενίσχυση της ασφάλειας και την πρόληψη των ατυχημάτων.

Το Safe Water Sports είναι ένα application που πρέπει όλοι να κατεβάσουμε στο κινητό μας και να το χρησιμοποιούμε το καλοκαίρι για την ενημέρωσή μας αλλά και για να απολαύσουμε την θάλασσα με ασφάλεια.

Το νερό είναι χαρά! Μην αφήσεις μια στιγμή να σου χαλάσει την απόλαυση.

#safewatersports #thinksafe

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES