Η πιο μικροσκοπική δεσποινίδα γεννήθηκε σε μέγεθος κούκλας

Παιδιά

4moms team , 26-07-2016

H 4χρονη Σοφία από το Sydney της Αυστραλίας, γεννήθηκε σε μέγεθος μικρής κούκλας και σήμερα έχει ύψος 87εκ. ενώ τα περισσότερα κορίστια στην ηλικία της είναι κατά μέσο όρο 103εκ.

tinygirl1

Η μητέρα της μικρής είναι ελληνικής καταγωγής και ονομάζεται Effie Panayiotou. Μίλησε στο Mirror για την κόρη της και για την πολύ αργή ανάπτυξή της. Το παράδοξο στην περίπτωση της Σοφίας είναι πως οι αυξητικές της ορμόνες δεν παρασιάζουν κάποιο πρόβλημα κι αυτό είναι κάτι που έχει προβληματίσει πολύ όλους τους γιατρούς που έχει επισκεφθεί κατά καιρούς. Μετά τα πρώτα της γενέθλια, η μικρή άρχισε να μένει στάσιμη σε σχέση με την κινητικότητα και ομιλία της, παρά το γεγονός πως άρθρωσε τις πρώτες της λέξης 7 μηνών.

Effie-and-daughter-Sophia-July-2016

Διαγνώστηκε με Σύνδρομο Robinow, μια σπάνια γενετική διαταραχή που επηρεάζει την ανάπτυξη των οστών. Μόνο 250 οικογένειες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο σύνδρομο. Με την βοήθεια των γιατρών, 17 μηνών άρχισε να κινείται καλύτερα και άρχισε να μιλάει.

Η ανάπτυξή της, πέραν του ύψους και του βάρους της, είναι κανονική όπως στα υπόλοιπα κορίτσια. «Είναι σαν όλα τα τετράχρονα μόνο που είναι πολύ μικρότερη» λέει η μητέρα της.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES