Στην Επίδαυρο εγκαινιάζονται παιδικά προγράμματα

Δράσεις

4moms team , 22-07-2016

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου είχε αντιμετωπίσει πολλές φορές ένα ευαίσθητο ζήτημα όπως το προσδιορίζει, “Oλόκληρες οικογένειες έρχονται γεμάτες προσδοκίες για να δουν μια παράσταση που παίζεται εκείνη την ημέρα στο θέατρο, χωρίς να έχουν επιβεβαιώσει αν η καταλληλότητα του θεάματος επιτρέπει την είσοδο παιδιών και κυριότερα, χωρίς να έχουν ενημερωθεί καν, ότι τα παιδια κάτω των 6 ετών δεν επιτρέπεται (για προφανείς λόγους) να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις. Επίσης, πολλοί άνθρωποι δεν ξεκινούν καν για την Επίδαυρο επειδή ακριβώς δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους.

Με αυτό το σκεπτικό η καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ, εγκαινιάζει πιλοτικά φέτος ενα νέο θεσμό: «Τη δημιουργική καλοκαιρινή απασχόληση για παιδιά». Θα απευθύνεται σε παιδια 4-12 ετών και σκοπό έχει τη δημιουργική απασχόλησή τους κατα την ώρα της παράστασης (που θα παρακολουθούν οι κηδεμόνες τους ), αλλά και την μικρή ξενάγησή τους στο θέατρο της Επιδαύρου. Η θεματική των εργαστηρίων θεάτρου, κίνησης, μουσικής, εικαστικών θα εμπνέεται από τα θέματα της εκάστοτε παράστασης, με ενότητες είναι χωρισμένες και διαμορφωμένες, ανάλογα με το γνωστικό και ηλικιακό επίπεδο των παιδιών, έτσι ώστε να λειτουργεί το εργαστήριο ως μια γέφυρα επικοινωνίας, όπου γονείς και παιδιά, μπορούν να μοιραστούν, μέσα από το δικό τους φίλτρο, τα θέματα της παράστασης που παίζεται στο θέατρο”.

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Παρασκευή και το Σάββατο 29 & 30 Ιουλίου ως μια αρχική κίνηση προς το ευρύ θεατρικό κοινό της Επιδαύρου, και θα πλαισιώσει τις παραστάσεις: «Οιδίποδας Τύραννος» στις 29 και 30 Ιουλίου, «Λυσιστράτη» στις 5 και 6 Αυγούστου και «Όρνιθες» στις 19 και 20 Αυγούστου.

Το πρόγραμμα θα ξεκινάει στις 7.00 το απόγευμα με μια γνωριμία με το αρχαίο θέατρο, παιχνίδια με γονείς και παιδιά, εργαστήριο παιδιών, ελαφρύ σνακ (με ευθύνη του κηδεμόνα ) και θα διαρκεί ως την λήξη της παράστασης. Κόστος για κάθε παιδί: 5 ευρώ. Για άνεργους και πολύτεκνους τα δύο παιδιά με ένα εισιτήριο.

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων εντός των ημερών από το www.greekfestival.gr

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES