Παιδιά από τη Συρία ποζάρουν με χαρακτήρες του Pokemon γράφοντας “Ένα να με σώσεις”

Παιδιά

4moms team , 22-07-2016

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν φωτογραφίες παιδιών από τη Συρία που κρατούν στα χέρια τους κομμάτια χαρτιού με εικόνες από Pokemon. Σε όλες αναγράφεται η φράση «Είμαι εδώ, έλα να με σώσεις», το όνομά τους και η πόλη που μένουν.

«Είμαι ο Καφρ Ναμπλ από τα προάστια της Ιντλίμπ, έλα να με σώσεις», γράφει η εικόνα που κρατάει ένα από τα παιδιά, ενώ άλλη σημειώνει: «Είμαι ο Καφρ Ζετά, σώστε με».

sp1_7

Διακινητής των συγκεκριμένων φωτογραφιών είναι μια κίνηση που αντιτίθεται στο καθεστώς του Μπασάρ αλ -Άσαντ και προσπαθεί να διαδώσει μηνύματα των Σύριων που πλήττονται από την εμπόλεμη κατάσταση. Εκπρόσωπος της οργάνωσης μίλησε στην Independent δηλώντας πως η φρενίτιδα του Pokemon Go τους ενέπνευσε να τα χρησιμοποιήσουν ως μέσο για να στρέψουν τα βλέμματα πως το λαό των Συρίων και τα δεινά τους.

«Θέλουμε να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση και να επιστήσουμε την προσοχή στα δεινά των παιδιών της Συρίας στις πολιορκημένες περιοχές και στα δεινά του συριακού λαού που δέχεται επιθέσεις και σκοτώνεται από το καθεστώς Άσαντ και τους συμμάχους του», ανέφερε.

sp5_1

Το κατά πόσο βέβαια, στην περίπτωση της Συρίας χρειάζεται να επιστρατευτούν τα Pokemon για την επίτευξη της ευαισθητοποίησης, είναι ένα ζήτημα που ίσως πρέπει να μας βάλει σε δεύτερες σκέψεις. Η Εκστρατεία Αλληλεγγύης για τη Συρία, μία οργάνωση με βάση το Ηνωμένο Βασίλειο που παρέχει πολιτική αλληλεγγύη στη συριακή επανάσταση έγραψε: «Οι Σύροι έχουν πιο πιεστικά προβλήματα από το να πιάσουν Pokemon. Αν μόνο η επαυξημένη πραγματικότητα μπορούσε να σώσει ζωές στη Συρία». Σύμφωνα με τη Unicef 35.000 παιδιά ζουν εγκλωβισμένα στην πόλη Μανμπιζ και γύρω από αυτή.

 

 

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES