Ηνωμένο Βασίλειο: Η παρενόχληση των γυναικών στον δρόμο θεωρείται πλέον έγκλημα

Γενικώς & Αορίστως

4moms team , 15-07-2016

Η αστυνομία του Nottinghamshire πρωτοστατεί και παίρνει την κατάσταση του μισογυνισμού στα σοβαρά. Πλέον, περιστατικά μισογυνισμού στο δρόμο θεωρούνται ως έγκλημα από τους αρμόδιους, μία κίνηση με σκοπό να αντιμετωπιστούν τα αυξημένα περιστατικά τέτοιου είδους που καταγράφονται στη χώρα. Πιο συγκεκριμένα, το έγκλημα του μισογυνισμού ορίζεται ως: “Περιστατικά εναντίον γυναικών που υποκινούνται από την στάση ενός άντρα προς μια γυναίκα και περιλαμβάνουν συμπεριφορά ενός άντρα σε μια γυναίκα απλά επειδή είναι γυναίκα.”

Στην κατηγορία του εγκλήματος του μισογυνισμού συμπεριλαμβάννται λεκτικά σχόλια, χρήση κινητής τηλεφωνίας για την αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων ή λήψη φωτογραφιών χωρίς συγκατάθεση. Σε περίπτωση καταγγελίας ή αναφοράς τέτοιου περιστατικού, η αστυνομία θα διερευνά την κατάσταση και θα παρέχει υποστήριξη στο θύμα.

Η Chief Constable Sue Fish δήλωσε: “Αυτό που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, συχνά σε καθημερινή βάση, είναι εντελώς απαράδεκτο και μπορεί να γίνει εξαιρετικά οδυνηρό. Η αστυνομία του Nottinghamshire είναι αποφασισμένη να λάβει πολύ σοβαρά υπόψιν τα μισογυνίστικα εγκλήματα και ενθαρρύνει όσους επηρεάζονται απ’ αυτά να επικοινωνήσει μαζί μας χωρίς δισταγμό.”

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε την αστυνομία του Nottinghamshire να αναγνωρίζει το εύρος της βίας και του εκφοβισμού που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε καθημερινή βάση στις κοινότητές μας. Η αναγνώριση αυτού ως έγκλημα θα βοηθήσει τον κόσμο να δει την σοβαρότητα αυτών περιστατικών και θα ενθαρρύνει περισσότερες γυναίκες να αναφέρουν αδικήματα.” δήλωσε η διευθύντρια του Nottingham Women’s Centre, Melanie Jeffs.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES