Δροσερή φακοσαλάτα με τόνο

Μαγειρευουμε

4moms team , 14-07-2016

Ένα χορταστικό και δροσερό γεύμα για το καλοκαίρι που θα λατρέψετε.

Υλικά που θα χρειαστείτε:
200 γρ. φακές
1 κονσέρβα τόνου
150 γρ. τοματίνια κομμένα στη μέση
1/2 αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι μικρό, κομμένο στα τέσσερα
2 φύλλα δάφνης
Ελιές χωρίς τα κουκούτσια
2 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο
Αλάτι
Πιπέρι

Διαδικασία:
Αρχικά βράζετε τις φακές, ενώ ρίχνετε μέσα στο νερό που βράζουν τη δάφνη, το σκόρδο, και το κρεμμύδι. Όταν είναι έτοιμες, τις σουρώνετε και τις βάζετε σε ένα μπολ. Ρίχνετε το λάδι, το μπαλσάμικο, το αλάτι και το πιπέρι και βάζετε το μπολ στο ψυγείο, για 15 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε τα τοματίνια, το αγγούρι τις ελιές και τον τόνο. Ανακατεύετε απαλά και ολοκληρώνετε, ρίχνοντας το μαϊντανό και το δυόσμο. Δοκιμάστε να προσθέσετε κατίκι Δομοκού ή όποιο άλλο τυρί σε αλοιφή σας αρέσει.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES