Το μήνυμα της μητέρας της 23χρονης Έμιλυ που αυτοκτόνησε

Γενικώς & Αορίστως

4moms team , 08-07-2016

23 χρονών, οι φίλοι της κι όσοι τη γνώριζαν μιλούν με πολύ αγάπη για ένα αστείο, γενναίο και δυνατό πλάσμα. Η Έμιλυ Βουκελάτου αποφάσισε να βάλει τέρμα στη ζωή της πριν λίγες ημέρες και ο χρόνος για όσους την αγάπησαν πάγωσε. Η Έμιλυ ήταν τρανς, ακτιβίστρια και μέλος της Colour Youth – το σωματείο νέων ατόμων που ασχολείται με την ενδυνάμωση, την παροχή υποστήριξης και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της LGBTQ νεολαίας της Αθήνας.

Η μητέρα της έγραψε: “Είναι άγονο ξένο και εχθρικό το τοξικό έδαφος που πάνε να γεννηθούν και να αναπτυχθούν λουλούδια ομορφιάς και ελευθερίας. Κι εμεις αντί να ξεριζώσουμε τα ζιζάνια υπολογίζουμε με προσευχές στην δύναμη του λουλουδιού να αντισταθεί. Δεν γίνεται. Δεν μπορεί. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για τον κήπο. Για την Έμιλυ”.

Η Χριστιάνα, η αδερφή της έγραψε επίσης: “Θα σε αποχαιρετήσω έτσι όπως θα σου άρεσε, κάνοντας ένα life update στο facebook. Η δίδυμη αδερφή μου ήταν μία υπερήφανη τρανς, ακτιβίστρια, φεμινίστρια, άθεη, μία μικρή ηρωίδα που καθημερινά πάλευε με την τρανσφοβία, το σεξισμό, το μισογυνισμό και την κακία του κόσμου, που δεν άντεχε την υπέροχη διαφορετικότητά της. Ο,τι και να γράψω για αυτήν δεν θα μπορούσα ποτέ να χωρέσω σε λέξεις το μεγαλείο της ψυχής σου, του μυαλού σου, της δύναμής σου και της ομορφιάς σου”.

Εμιλυ

Εγώ οφείλω το μισό μου είναι σε σένα. Εσύ με έφερες σε επαφή με την lgbtqi κοινότητα, εσύ με έφερες σε επαφή με το φεμινισμό και με την αθεΐα, με τον doctor who και τον Harry Potter. Δεν θα ήμουν αυτό που είμαι σήμερα χωρίς εσένα. Σε ευχαριστώ που ήσουν η καλύτερη αδερφή, η καλύτερη κόρη για την μαμά μας και το ομορφότερο πλασματάκι του κόσμου.

Ξέρω ότι η απόφασή σου ήταν 100% συνειδητή και ξέρω ότι πάλεψες μέχρι την τελευταία στιγμή για να κρατηθείς στη ζωή, αλλά η “αρρώστια” σου, όπως εσύ την αποκαλούσες σου προκαλούσε μόνο πόνο.

Συγγνώμη αν ποτέ σε πλήγωσα, ή δεν ήμουν αντάξια των προσδοκιών σου. Το ξέρεις ότι ήσουν και θα είσαι το άλλο μου μισό για πάντα. Δεν έχω γνωρίσει πιο δυνατό, έξυπνο και όμορφο άτομο από σένα. Και ούτε πρόκειται. Μάλλον η μοναδικότητα σου δεν άξιζε σε αυτόν τον χάλια κόσμο, όσο και αν προσπαθούσες να τον αλλάξεις. Θα προσπαθήσω και εγώ τώρα, στο υπόσχομαι.

Σε αγαπώ ψυχούλα μου και θα σε αγαπώ για πάντα”.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES