Μία παντανόστιμη εκδοχή για τηγανιτές πατάτες

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Σίγουρα δεν είναι η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή αλλά αξίζει τον κόπο να την δοκιμάσετε για να απολαύσετε τις αγαπημένες τηγανιτές πατάτες αλλιώς.

Υλικά:

1 μεγάλο κρεμμύδι
4 φλιτ. πατάτες τηγανητές
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
1/4 κ.γ. αποξηραμένα ρίγανη
2/3 φλιτ. τριμμένο κίτρινο (μπορείτε να κάνετε και ένα δικό σας μείγμα τυριών για πιο πλούσια γεύση)
4-5 κομμάτια μαγειρεμένο μπέικον, κομμένο σε κύβους
1 φλιτ. ranch dressing (θα βρείτε έτοιμη στην αγορά)
1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση: 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τηγανίζετε το κρεμμύδι (Αν μπορείτε να το κάνετε σε στυλ outback θα έχετε καλύτερο αποτέλεσμα. Δείτε τον τρόπο εδώ.)Ανακατεύετε σε ένα μπολ τις τηγανητές πατάτες, το αλάτι, τη σκόνη κρεμμυδιού και τη ρίγανη. Απλώστε τις σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και βάλτε τις στο φούρνο για 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι πατάτες τραγανές.
Τηγανίζετε το κρεμμύδι και το αφήνετε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξετε το πολύ λάδι.
Στη συνέχεια και ενώ οι πατάτες είναι ακόμα ζεστές ρίξτε το τριμμένο τυρί και το μπέικον και τις βάζετε για ακόμα 4 λεπτά στο φούρνο για να λιώσει το τυρί.  Αμέσως μόλις βγάλετε το ταψί πασπαλίζετε τις πατάτες με τα κρεμμύδια και ολοκληρώστε με το dressing και το πιπέρι καγιέν.

4moms team

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Η ομάδα του 4moms.gr