Στα “μαλακά” τελικά ο Πιστόριους – Η απόφαση του δικαστηρίου

Γενικώς & Αορίστως

4moms team , 06-07-2016

Ο ‘Οσκαρ Πιστόριους καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι ετών για τον φόνο της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο.

«Είμαι της άποψης ότι μια μακρά ποινή φυλάκισης δεν θα εξυπηρετήσει τη δικαιοσύνη σε αυτό το θέμα”, δήλωσε η δικαστής και πρόσθεσε ότι ο Πιστόριους ήταν για πρώτη φορά δράστης και δεν αναμένεται να υποτροπιάσει.  Ο παραολυμπιονίκης κινδύνευε με 15 χρόνια φυλάκισης μα αυτό άλλαξε και μάλιστα αναμένεται νέος κύκλος, καθώς οι δικηγόροι του αναμένεται να ασκήσουν έφεση στη νέα πρόταση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πιστόριους κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της συντρόφου του στις 14 Φεβρουαρίου 2013 και και είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε φυλάκιση πέντε ετών για «ανθρωποκτονία εξ αμελείας».

Σε συνέντευξη που είχε δώσει πριν λίγες εβδομάδες στον δημοσιογράφο Μαρκ Γουίλιαμς Τόμας για λογαριασμό του ITV, ο Πιστόριους είχε πει: «Μπορώ να μυρίσω το αίμα, μπορώ να νιώσω τη ζεστασιά του στα χέρια μου. Και ξέρω πως αυτό είναι δικό μου λάθος, το έκανα εγώ. Καταλαβαίνω τον πόνο που αισθάνεται ο κόσμος που την αγαπούσε και του λείπει. Αισθάνομαι τον ίδιο πόνο. Νιώθω το ίδιο μίσος για τον ίδιο τον εαυτό μου. Νιώθω την ίδια δυσκολία στο να το κατανοήσω όλο αυτό. Κοιτάζω πίσω και σκέφτομαι. πώς είναι δυνατόν να συνέβη αυτό; Σκέφτομαι, πώς μπορεί να συνέβη αυτό; Πώς γίνεται;»

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES