Η Κάτια Αβραμίδου μας συστήνει το άθλημα του γκόλφ

Βάσως pick

Η γνωριμία μου με το άθλημα του γκόλφ έγινε πριν μερικές μέρες στη Costa Navarino.Το διεθνές γκολφικό τουρνουά “Aegean Airlines Pro -Am διοργανώνεται για 11 συναπτά έτη με μεγάλη επιτυχία και αυτή τη φορά βρεθήκαμε εκεί και απολαύσαμε ένα άθλημα που δεν είναι διαδεδομένο στην Ελλάδα,αυτό του ΓΚΟΛΦ!

Ναι,δεν είχα ακουμπήσει ποτέ μπαστούνι του γκόλφ και δεν ήξερα καν τους κανόνες του, αν και γυμνάστρια ,θα γελάσετε αλλά θεωρούσα πως δεν είναι ένα άθλημα που ασχολούνται γυναίκες…

Η γνωριμία με τη γκόλφερ Κάτια Αβραμίδου και η μεγάλη της αγάπη για το άθλημα, μου κέντρισε το ενδιαφέρον και είχα βρει σίγουρα τον κατάλληλο άνθρωπο,για να μας συστήσει το άθλημα του γκόλφ..Μια γυναίκα που αγωνίζεται χρόνια με μεγάλη επιτυχία σε διεθνή τουρνουά,λατρεύει το άθλημά της και προσπαθεί να το προσθέσει στα χόμπυ του Έλληνα!

 

 

Άς γνωρίσουμε τη γκόλφερ Κάτια Αβραμίδου:

1.Ποιό ήταν το ερέθισμα για να ασχοληθείς με το άθλημα του γκόλφ;

Πέρασα την πύλη του Γκολφ περί τα 17 έτη και… δεν την έκλεισα ποτέ. Με κατοικία πλησίον του Γκολφ, με γνωστούς και φίλους να είναι ήδη γκόλφερς, με οικογενειακή γνωριμία με τον προπονητή Βασίλη Καραντζιά, άρχισα να μαθαίνω γκολφ σε μετεβηφική υλικία και φυσικά δεν σταμάτησα ούτε τη διετία ’98 -’99, όταν έκανα το Μaster στο Πανεπιστήμιο του Kent στην Αγγλία με ειδίκευση στο διεθνές και εμπορικό δίκαιο των μεταφορών. «Μου άρεσε τόσο πολύ το περιβάλλον του γκολφ στο Canterbury και στις γύρω περιοχές, που δεν ήξερα ποιό γήπεδο να επιλέξω!».

extra_big

2.Το γκόλφ είναι ένα άθλημα που είναι εκτός νοοτροπίας του Έλληνα, πιστεύεις πως του ταιριάζει;

Το γκολφ κατά την άποψή μου δεν έχει σύνορα, ούτε ηλικία, ούτε συγκεκριμένα στερεότυπα.
Το γκολφ μπορεί να είναι αγωνιστικό (tour players), μπορεί να είναι επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό ή απλά ένα χόμπι!

 

3.Τι οφέλη κερδίζει κανείς παίζοντας γκόλφ;

Σίγουρα κερδίζει την ευγενή άμυλα, την πρόκληση με ένα άθλημα που δεν εξαντλεί το ενδιαφέρον, την επαφή για 5 ώρες παιχνιδιού με ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον και ίσως το πιο σημαντικό τη δυνατότητα να ταξιδεύει σε άλλα γήπεδα golf και resorts σε όλο τον κόσμο!

4.Είναι ένα ακριβό άθλημα;

Το γκολφ δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό άθλημα. Εξαρτάται από τον γκολφικό εξοπλισμό, που θα επιλέξει κάθε παίκτης.

5.Πόσω χρονών είναι η ιδανική ηλικία να ξεκινήσει κάποιος να παίζει γκόλφ;

Η ιδανική ηλικία είναι αυτή των 7-10 ετών.

katia3

 

6.Ποιός είναι ο πιο καλός παίκτης στον κόσμο;

Δεν υπάρχει ένας. Υπάρχουν πολλά tour events σε ΗΠΑ και Ευρώπη, Ν. Αφρική και Αυστραλία και ανά περιόδους διακρίνονται κάποια μεγάλα ονόματα.
Ωστόσο ως πολύ καλούς παίκτες σήμερα ξεχωρίζω τους: Rory Mcilroy, Sergio Garcia και Bubba Watson.

 

7.Ποιά γυναίκα γκόλφερ ξεχωρίζεις και γιατί;

Η Lydia Ko είναι η leader στο Ladies Tour αλλά μου αρέσει και η Minyee Lee.
Και οι δύο συνδυάζουν τα χαρακτηριστικά της πρωταθλήτριας!

8.Πες μας τρία βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας πρωταθλητής του γκόλφ;

Εξαιρετική φυσική κατάσταση, Πειθαρχία και Αυτοπεποίθηση.

6th Aegean ProAm

6th Aegean ProAm

9.Που μπορούμε να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για το άθλημα και αν θέλουμε να γράψουμε τα παιδιά μας;Υπάρχουν σύλλογοι;

Στην Αθήνα λειτουργεί ακαδημία στο γκολφ Γλυφάδας από τον Όμιλο Γκολφ Αθηνών για παιδιά από 7-17 ετών κάθε Σάββατο και Κυριακή με πολύ ειδικές τιμές.
Ομοίως και στο γκολφ Χερσονήσου Κρήτης, στην Costa Navarino και στο γκολφ Porto Carras.

10.Ποιό θεωρείς το ωραιότερο γήπεδο γκόλφ στον κόσμο;

Το ομορφότερο γήπεδο θεωρείται το Pebble Beach στην California. Ωστόσο μου αρέσουν και τα εξαιρετικά γήπεδα στην Β. Ιρλανδία στα cliffs, καθώς το μοναδικής ομορφιάς γήπεδο στο γκολφ Χερσονήσου Κρήτης!

 

Katia5

12.Λίγα λόγια για το Aegean Airlines Pro-Am και ποιός είναι ο στόχος σου;

Η AEGEAN είναι η εταιρία εμπνευστής, δημιουργός, διοργανωτής και μέγας χορηγός για 11 συναπτά έτη του διεθνούς γκολφικού τουρνουά “Aegean Airlines Pro-Am”, που τελεί υπό την επίσημη αιγίδα της PGAs of Europe και υπό την πλήρη υποστήριξη της PGA Ελλάδος, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ. H AEGEAN μέσω της συγκεκριμένης διοργάνωσης στόχο έχει την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, την ενίσχυση της αεροπορικής και ξενοδοχειακής αγοράς καθώς και των τοπικών κοινωνιών. Το Pro-Am στα 11 χρόνια διοργάνωσης του έχει φιλοξενηθεί στην Κρήτη, στην Κύπρο, Στο Porto Carras (Χαλκιδική) και στην μαγευτική Costa Navarino, με εξαιρετικά οφέλη για την τουριστική αγορά και τις υπηρεσίες.

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES