Πώς η εφηβεία καθορίζει αν ένας νέος θα γίνει καλός πατέρας

Έφηβοι

Η σεξουαλική συμπεριφορά των αγοριών στα πρώτα χρόνια μετά την εφηβεία θα καθορίσουν το εάν θα γίνουν καλοί γονείς, λένε βρετανοί επιστήμονες.

Οι νέοι άνδρες που δεν ενδιαφέρονται για του κινδύνους του ελεύθερου σεξ είναι κατά 30% πιθανότερο ότι θα ζήσουν χωριστά από τα παιδιά τους.

ΑυτΌαποκαλύπτει μια έρευνα που διενήργησε η ιατρική σχολή Northwestern University μελετώντας νέους άνδρες ηλικίας 14 ετών και άνω σε μια προσπάθεια να προβλέψουν εάν θα γίνουν γονείς πριν τα 18 τους.

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι αγόρια ηλικίας έως 18 ετών που είχαν γίνει γονείς έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να μην ολοκληρώσουν την 12ετή εκπαίδευση και να βρουν εργασίες με χαμηλό εισόδημα.

Η νέα έρευνα διήρκεσε πολλά χρόνια, έως την στιγμή που όλοι οι συμμετέχοντες απέκτησαν παιδιά.

Στο πλαίσιο της μελέτης είχε ζητηθεί από τους νεαρούς να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως «αν κάνατε σεξ, οι φίλοι σας θα σας σέβονταν περισσότερο;» ή «θα ήταν καλό να αφήσετε έγκυο ένα κορίτσι σε αυτήν την χρονική στιγμή της ζωής σας;» και «οι προφυλάξεις επηρεάζουν την σεξουαλική ευχαρίστηση;».

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένας στους τρεις νεαρούς που είχαν απαντήσει ότι δεν ενδιαφέρονται για τους κινδύνους του σεξ χωρίς προφυλάξεις, έχουν αποκτήσει παιδιά αλλά δεν ζουν μαζί τους καθώς δεν μπόρεσαν να συγκροτήσουν μια οικογένεια. Οι περισσότεροι από αυτούς απέκτησαν μάλιστα παιδιά πριν φτάσουν στο 18ο έτος της ηλικίας τους.

Οι ερευνητές τονίζουν την ανάγκη να ενισχυθεί η εκπαίδευση των εφήβων για την σεξουαλική συμπεριφορά και καλούν όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά και τον ιατρικό κόσμο να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πάντως, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίες της Βρετανίας, παρατηρείται μείωση των κοριτσιών ηλικίας 18 έως 17 ετών που μένουν έγκυες. Συγκεκριμένα, στην Αγγλία και την Ουαλία, τα ποσοστά βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδό τους από το 1969: 24,5 συλλήψεις ανά χίλια κορίτσια.

 Thetoc.gr
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES