Οι άλλες χρήσεις της κέτσαπ

Σπιτι

4moms team , 01-07-2016

Η αγαπημένη σάλτσα των παιδιών και δικιά σας εκτός από νόστιμη μαζί με τις τηγανιτές πατάτες ή στο burger μπορεί να φανεί χρήσιμη και στο σπίτι. Διαβάσετε σωστά! Η κέτσαπ μπορεί να είναι στο ψυγείο μαζί με τα φαγώσιμα αλλά κάλλιστα θα μπορούσε να βρίσκεται και στο ντουλάπι με τα καθαριστικά.

Αρχικά, η κέτσαπ μπορεί να καθαρίσει το φούρνο σας από τα υπολείμματα γλυκού ή κέικ που έχουν πέσει στον πάτο του. Ανάψτε το φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία και απλώστε κέτσαπ στα σημεία που έχουν λερωθεί. Τρίψτε ελαφρά με ένα σφουγγάρι και θα δείτε ότι μόλις σκουπίσετε την κέτσαπ ο φούρνος σας θα έχει καθαρίσει.

Η κέτσαπ είναι ένα πολύ καλό καθαριστικό για τα ασημικά σας, κοσμήματα και διακοσμητικά μπιμπελό. Βάλτε κέτσαπ σε ένα πανί και τρίψτε τα μαυρισμένα ασημένια αντικείμενά σας. Αφήστε τη λίγο να δράσει και μετά σκουπίστε. Η όξινη σύνθεσή της θα τα κάνει να μοιάζουν καινούρια.

Κέτσαπ και στα μαλλιά; Αμέ! Στα ξανθά μαλλιά όμως. Αν μετά τη βαφή, τα ξανθά μαλλιά σας έχουν πρασινίλες -συμβαίνει μερικές φορές- δεν χρειάζεται να τρέξετε στο κομμωτήριο. Βάλτε λίγο κέτσαπ στο σημείο που εντοπίζετε το πρόβλημα, αφήστε για 2΄ και ξεβγάλτε με ζεστό νερό. Μαζί με την κέτσαπ θα έχει φύγει και η πρασινίλα.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES