Κέϊκ λεμονιού με γιαούρτι

Μαγειρευουμε

 

Μια νόστιμη, καλοκαιρινή συνταγή. Αυτό το κέικ έχει βελούδινη υφή και διακριτική γεύση λεμονιού. Μπορείτε να προσθέσετε κράνα, βατόμουρα ή ότι άλλο επιθυμείτε. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε γλάσο – και θερμίδες βεβαίως – ανακατεύοντας μια κούπα ζάχαρη άχνη και μερικά κουταλάκια γλυκού φρέσκο χυμό λεμόνι με το οποίο μείγμα θα περιχύσετε το κέικ όταν είναι ακόμη ζεστό.

Υλικά:

1 ½ κούπα αλεύρι

2 κ. γλυκού baking powder

½ κ. γλυκού αλάτι

1 κούπα γιαούρτι

1 1/3 κούπες ζάχαρη

3 μεγάλα αυγά

ξύσμα και χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια

ανακατεύετε 1/3 κούπα χυμό λεμονιού με ½ κ. γλυκού βανίλια

½ κούπα ελαιόλαδο

 

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώστε ή βουτυρώστε μια μακρόστενη φόρμα για κέϊκ. Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά μαζί. Βάλτε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ψήστε για 50-60 λεπτά ή έως ότου το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό όταν το βάζετε στο μείγμα.

Αφήστε το κέϊκ να κρυώσει πριν το κόψετε…

 

 

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES