Κέϊκ λεμονιού με γιαούρτι

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

 

Μια νόστιμη, καλοκαιρινή συνταγή. Αυτό το κέικ έχει βελούδινη υφή και διακριτική γεύση λεμονιού. Μπορείτε να προσθέσετε κράνα, βατόμουρα ή ότι άλλο επιθυμείτε. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε γλάσο – και θερμίδες βεβαίως – ανακατεύοντας μια κούπα ζάχαρη άχνη και μερικά κουταλάκια γλυκού φρέσκο χυμό λεμόνι με το οποίο μείγμα θα περιχύσετε το κέικ όταν είναι ακόμη ζεστό.

Υλικά:

1 ½ κούπα αλεύρι

2 κ. γλυκού baking powder

½ κ. γλυκού αλάτι

1 κούπα γιαούρτι

1 1/3 κούπες ζάχαρη

3 μεγάλα αυγά

ξύσμα και χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια

ανακατεύετε 1/3 κούπα χυμό λεμονιού με ½ κ. γλυκού βανίλια

½ κούπα ελαιόλαδο

 

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώστε ή βουτυρώστε μια μακρόστενη φόρμα για κέϊκ. Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά μαζί. Βάλτε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ψήστε για 50-60 λεπτά ή έως ότου το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό όταν το βάζετε στο μείγμα.

Αφήστε το κέϊκ να κρυώσει πριν το κόψετε…

 

 

Αμαλία Κυπαρίσση

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Mητέρα 2 παιδιών, της Παυλίνας και του Αχιλλέα, θέλω να “αιχμαλωτίσω” με λέξεις και εικόνες τις στιγμές που περνάνε γρήγορα… Ταξιδιάρα, gourmet, λάτρης του καλού κρασιού, yogini, βιβλιοφάγος. Αγαπώ το θέατρο, το σινεμά, την ιστορία, τις ιστορίες και τις περιπλανήσεις. Μικρές ή μεγάλες ανακαλύψεις μου φτιάχνουν την ημέρα. Για μένα η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στις μικρές απολαύσεις, στις συγκινήσεις, στις στιγμές, στις μεγάλες χαρές αλλά και στις βαθιές απογοητεύσεις…