Αλήθειες και μύθοι για τις διατροφικές διαταραχές

Τρωμε

4moms team , 29-06-2016

Μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη σήμερα το απόγευμα, Τετάρτη 29 Ιουνίου.

Μια συνεχής δίαιτα. Ένα φαινόμενο της εποχής. Μια ακόμη αντίδραση της εφηβείας. Μια παγίδα στην οποία πέφτουν αποκλειστικά τα κορίτσια, επιχειρώντας να μοιάσουν στα μοντέλα. Μια σειρά από λάθος κινήσεις από πλευρά της οικογένειας…

Οι παραπάνω είναι ίσως οι πιο διαδεδομένοι μύθοι που πλαισιώνουν τις διατροφικές διαταραχές. Γιατί μπορεί κάποιοι από τους συγκεκριμένους παράγοντες να παίζουν το ρόλο τους, ωστόσο, τα πράγματα είναι πιο σοβαρά και σίγουρα πιο σύνθετα.

Στην πραγματικότητα, οι διατροφικές διαταραχές είναι το αποτέλεσμα γενετικών, βιολογικών, καθώς και περιβαλλοντικών παραγόντων. Σύμφωνα μάλιστα με επιδημιολογικές έρευνες, 70 εκατομμύρια άτομα αυτή τη στιγμή υπολογίζεται από πάσχουν από κάποια διατροφική διαταραχή παγκοσμίως, με τον δείκτη θνησιμότητας να είναι υψηλότερος από όλες τις ψυχικές νόσους, ξεπερνώντας ακόμη και την χρήση ουσιών και αλκοόλ.

Και για να τις αντιμετωπίσει κανείς θα πρέπει να τις απαλλάξει από τους μύθους και την ίδια στιγμή να εστιάσει στις αλήθειες. Σ’ αυτές θα ρίξει φως η Μαρία Τσιάκα, πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών, σε μια διάλεξη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Μύθοι και Αλήθειες για τις Διατροφικές Διαταραχές

Πότε: Τετάρτη 29 Ιουνίου, στις 19.00
Πού: Aegean College, Πανεπιστημίου 17
Είσοδος: ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσεως στο 6936 159 835 (Βάσω Σωτηρίου)

Εισηγήτρια: Μαρία Τσιάκα, οικογενειακή θεραπεύτρια- ψυχοθεραπεύτρια, με εξειδίκευση στην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών, πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES