Αιώνια αναζήτηση: tips για να καταλάβετε πως το καρπούζι είναι ώριμο & γλυκό

Διατροφή

4moms team , 23-06-2016

Το να επιλέξετε το σωστό καρπούζι είναι πάντα ένα ρίσκο, ποτέ δεν μπορούμε να ξέρουμε αν είναι ώριμο και συνεπώς γλυκό. Τα καρπούζια δεν ωριμάζουν ιδιαίτερα αφού κοπούν κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να ξέρετε για να μην πειστείτε για το αντίθετο. Όμως υπάρχουν κάποια κόλπα με τα οποία, μπορούμε να τεστάρουμε κατά πόσο η αγορά του είναι σοφή επιλογή ή όχι.

  1. Το βάρος του: Eλέγξτε κατά πόσο είναι αρκετά βαρύ για την ακρίβεια πιο βαρύ από όσο φαίνεται. Αν το σηκώνεται με δυσκολία σημαίνει πως είναι έτοιμο προς απολαυστική βρώση.
  2. Ο ήχος: Σίγουρα έχετε δει ανθρώπους να χτυπούν ελαφρά τα καρπούζια πριν διαλέξουν το καταλληλο. Ο ήχος που κάνει ένα ώριμο καρπούζι είναι κούφιος και βαθύς. Το αντίθετο αυξάνει τις πιθανότητες για τη λάθος επιλογή.
  3. Το χρώμα του σε συγκεκριμένο σημείο: Αν το σημείο που ακουμπάει στο χώμα είναι ακόμη πράσινο, το πιθανότερο είναι το δροσερό φρούτο να είναι ακόμη ανώριμο ενώ αν είναι λευκό ή κίτρινο μάλλον ποντάρουμε στο σωστό.
  4. Το σχήμα του δεν παίζει κανέναν ρόλο. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι να είναι συμμετρικό και να μην έχει εξογκώματα.
4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES