Βάλτε ένα κέρμα στην κατάψυξη πριν φύγετε για διακοπές

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Γίνονται συχνές διακοπές στην περιοχή που μένετε; Θέλετε να ξέρετε αν για κάποιο λόγο ξεπάγωσαν στον καταψύκτη τα τρόφιμα;

Είναι γνωστό ότι δεν κάνει τα τρόφιμα που είναι καταψυγμένα να αποψυχθούν και να καταψυχθούν εκ νέου. Είναι επιβλαβές για την υγεία μας.

Οπότε τι κάνουμε για να είμαστε σίγουροι ότι δεν έκλεισε το ψυγείο και δεν έλιωσαν τα τρόφιμα.

Αν φύγετε διακοπές και αφήσετε φαγώσιμα στην κατάψυξη δεν μπορείτε να είστε σίγουροι για το αν έγινε κάποια διακοπή ρεύματος κατά τη διάρκεια της απουσία σας.

Σε αυτή την περίπτωση τα τρόφιμα ήδη έχουν υποστεί αλλοίωση, οπότε είναι βλαβερά για την υγεία μας.

Για τον λόγο αυτόν, λοιπόν, υπάρχει το κόλπο με το κέρμα.

– Βάζετε σε ένα ταπεράκι νερό και περιμένετε να παγώσει

– Όταν παγώσει βάζετε πάνω από τον πάγο που σχηματίστηκε ένα κέρμα

Όταν επιστρέψετε από τις διακοπές, ανοίξτε την κατάψυξη και αν το κέρμα είναι στη θέση που το αφήσατε, τότε μπορείτε να καταναλώσετε άφοβα τα φαγώσιμα.

Αν, αντιθέτως, διαπιστώσετε πως το κέρμα είναι στον πάτο, τότε, καλύτερα θα ήταν να μην καταναλώσετε τα τρόφιμα. Αυτό σημαίνει ότι είχε πέσει το ρεύμα, τα τρόφιμα είχαν ξεπαγώσει και ξαναπάγωσαν.

Ειρήνη Κατραβά

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Ονομάζομαι Ειρήνη Κατραβα, είμαι 45 χρονών, μητέρα δύο παιδιών σε εφηβεία,της Ριανας 14 χρονών και του Λάμπρου 13 χρονών, σύζυγος του Δημήτρη Πασαλιάδη για 15 χρόνια και εργαζόμενη στις οικογενειακές μας επιχειρήσεις που αφορούν στην εστίαση Barque, Meat Restaurant – Bar στη Ν Ερυθραία και του Remezzo Restaurant Bar στη Μύκονο.
Έχω τελειώσει τη σχολή Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π.. λατρεύω τα ταξίδια, τη γυμναστική και τη yoga, το θέατρο, τον κινηματογραφο, τις εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, τα βιβλία και το ροζέ κρασί!