Τρυφερές φωτογραφίες που δείχνουν το δέσιμο πατέρα-γιου

Μπαμπάς

4moms team , 21-06-2016

Πατέρας και γιος. Ποιος δεσμός τους συνδέει; Αίμα; Αγάπη; Θαυμασμός; Κληρονομιά; O Γάλλος φωτογράφος Grégoire Korganow αποτίει φόρο τιμής στη σχέση αυτή και παράλληλα ψάχνει να αποκρυπτογραφήσει τα μυστικά της μέσα από το δυνατό πρότζεκτ “Pere et Files”.

Φωτογράφισε πατέρες 30 έως 80 ετών με τους γιους τους. Κάποιοι ήταν μόλις λίγων μηνών και κάποιοι ήταν πάνω από 50 ετών. Βλέποντας αυτά τα πορτρέτα, μπορείτε να αναζητήσετε τις ομοιότητες, μπορείτε να φανταστείτε μια ιστορία και να εντοπίσετε τα μυστικά αυτής της σχέσης. Αυτό θέλει να κάνει ο Korganow με τον εμβληματικό και συνάμα γλυκόπικρο τόνο της αισθητικής αυτών των φωτογραφιών.

Ξεκίνησα το 2010. Το έργο αυτό γεννήθηκε από μια ερώτηση του γιου μου, Μarco, ο οποίος ήταν 5 ετών εκείνη την εποχή. Ο Marco γεννήθηκε στη Ρουάντα, και υιοθετήθηκε από εμένα και τη σύζυγό μου όταν ήταν 5 μηνών. Tο χρώμα του δέρματος του είναι μαύρο και το δικό μας είναι λευκό. Οι φωτογραφίες αυτές ήταν η πρώτη προσπάθεια να εξηγήσω στον γιο μου την ομοιότητα, την κληρονομικότητα και τη φύση των συνδέσεων μεταξύ ενός πατέρα και ενός γιου. Ήταν επίσης η εποχή που ο πατέρας μου μεγάλωσε και ήρθε να ζήσει κοντά μας για να τον φροντίσουμε. Ως εκ τούτου, τα πρώτα πορτρέτα ήταν τα δικά μου, με το γιο μου και τον πατέρα μου.” αναφέρει ο φωτογράφος.

1017361_KORGWSV

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES