Η συνταγή της ημέρας από τη Φανή: Ριζότο με σπανάκι και μυρωδικά

Μαγειρευουμε

 

Υλικά

130 ml ελαιόλαδο

1 πράσο (ψιλοκομμένο)

4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)

100 γρ. ρύζι καρολίνα

100 ml λευκό κρασί

500 ml νερό με 1 κύβο λαχανικών

350 γρ. σπανάκι

Χυμός από 1 λεμόνι

λίγο άνηθος ψιλοκομμένος

λίγο μάραθο ψιλοκομμένο

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

λίγα μυρώνια ψιλοκομμένα

100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Αλάτι, φρέσκο πιπέρι

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 80 ml ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί σχεδόν όλο (σε χαμηλή φωτιά πάντα).

Ρίχνουμε τον ζωμό σταδιακά ώσπου κάθε δόση ζωμού να απορροφάται από το ρύζι. Όταν θα έχουμε χρησιμοποιήσει περίπου τον μισό ζωμό, ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το σπανάκι και συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και το ρύζι να μαλακώσει και να μελώσει (η διαδικασία διαρκεί 25 -30 λεπτά). Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τα μυρωδικά, τη παρμεζάνα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε το ριζότο να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρουμε.

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES