Ένας μπαμπάς γράφει για την πατρότητα του τότε & του τώρα

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Ο Κωνσταντίνος απο το dadsrules.gr γράφει για τις εποχές και τις συνήθειες των ανθρώπων που αλλάζουν ραγδαία και πολλές φορές δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε τις τάσεις και τις αλλαγές.

Πλέον, τα οικογενειακά βάρη έχουν κάπως μοιραστεί και στους δύο. Οι μαμάδες έχουν μπει δυναμικά στο παιχνίδι της εργασίας (πολύ πιο δραστήριες επαγγελματικά απ’ ότι στο παρελθόν) όπως αντιστοίχως οι μπαμπάδες παίζουν με τις δουλειές του σπιτιού. Και ναι, δεν είναι ντροπή ένας άνδρας να σιδερώνει ή να αλλάζει πάνες.

Όπως δεν είναι ντροπή η μαμά να βγάζει περισσότερα από τον μπαμπά. Είναι βασικό να αφήσουμε τα στερεότυπα «γυναίκα στη κουζίνα» και «άνδρας φέρνει το φαγητό στο σπίτι» στο παρελθόν και όλοι (εννοώ και μπαμπάδες και μαμάδες) να προχωρήσουμε στο μέλλον φροντίζοντας τα παιδιά μας με κάθε τρόπο.

fatherhood

Η έρευνα αυτή, πραγματοποιήθηκε στην Αμερική πριν 2 χρόνια από το American Time Use Survey και προσωπικά πιστεύω ότι αντικατοπτρίζει και την ελληνική πραγματικότητα.

Ευτυχώς ή δυστυχώς, πλέον δεν είναι taboo οι ομοφυλόφιλοι να μπορούν – και με το Νόμο – να γίνονται ανάδοχοι γονείς. Η κοινωνία εξελίσσεται, οι άνθρωποι προσαρμόζονται και αξίες χάνονται… Το βασικότερο όλων είναι να προσπαθήσουμε έμπρακτα να δώσουμε σωστή παιδεία στα παιδιά μας.

Γιατί αυτά είναι το μέλλον.

Πηγή: dadsrules.gr

 

Βιβή Μπασινά

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Τριάντα – κάτι γυναίκα του Άγγελου, μητέρα της Αλεσάντρας και της Βαλέριας. Μου αρέσει πολύ που είμαι μαμά, νομίζω οτι γεννήθηκα για να είμαι η μαμά αυτών των δύο κοριτσιών! Είναι πραγματικά διασκεδαστικό να είσαι γονιός όσο δύσκολο και αν είναι μερικές φορές. Σαρώνω τα πάντα με θετική ενέργεια και απολαμβάνω τα αστεία πράγματα στη ζωή. Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε?