10 πράγματα που οι μπαμπάδες κάνουν καλύτερα από τις μαμάδες

Μπαμπάς

4moms team , 18-06-2016

Η γιορτή του Πατέρα πλησιάζει και οφείλουμε να τους αναγνωρίσουμε τα θετικά τους σημεία. Φυσικά η μαμά είναι μόνο μία αλλά και ο μπαμπάς έχει τον δικό του ρόλο που είναι εξίσου απαραίτητος για το μεγάλωμα αλλά και την μετέπειτα ζωή του παιδιού. Σήμερα όμως δεν θα μείνουμε στα “σοβαρά”, αλλά θα δώσουμε έμφαση στα highlights του μπαμπά, τα οποία ξετρελαίνουν τα μικρά μας.

  1. Ο μπαμπάς μπορεί να βγει εύκολα εκτός προγράμματος ενώ η μαμά δεν διαπραγματεύεται καμία μεταβολή. Πολλές φορές αυτό ευνοεί τα παιδιά και “ταράζει” λίγο τη μαμά.
  2. Ο μπαμπάς είναι έτοιμος για περιπέτεια. Ξέρει να δημιουργήσει το κατάλληλο σκηνικό και να πάρει μαζί του τα παιδιά, ενώ η μαμά δυσκολεύεται αρκετά μα λάβει μέρος σε τέτοιου είδους εξορμήσεις.
  3. Φυσικά ο μπαμπάς είναι ιδανικός για πολύ παιχνίδι. Ενώ η μαμά το κάνει συχνά, ο μπαμπάς όταν αποφασίσει να παίξει με τα παιδιά γίνεται ένα με αυτά και το απολαμβάνουν εξίσου.
  4. Πολλές φορές ο μπαμπάς είναι ένας καλό ακροατής για τα προβλήματα των παιδιών. Σίγουρα, η μαμά είναι η πρώτη ακροάτρια αλλά λίγο υπεραναλυτική μερικές φορές. Ενώ ο μπαμπάς, ξέρει να ακούει χωρίς να ρωτάει πολλά που τα παιδιά μπορεί να το έχουν ανάγκη.
  5. Ο μπαμπάς είναι συνήθως πολύ καλός στα σπορ και έτοιμος ανά πάσα στιγμή να μπει στο παιχνίδι.
  6. Στη θάλασσα ο μπαμπάς είναι αυτός που θα παίξει με τα παιδιά και που θα τους δείξει πως να χτίσουν πύργους στην άμμο. Η μαμά θα αναλάβει τα αντηλιακά αλλά σίγουρα δεν μπορεί να τους κάνει τις βουτιές που θέλουν.
  7. Ο μπαμπάς συνήθως είναι πιο ψύχραιμος με τα μικροατυχήματα των παιδιών που συμβαίνουν στο παιχνίδι.
  8. Ο μπαμπάς μπορεί να γίνει πιο παραστατικός διαβάζοντας ένα παραμύθι. Μπορεί να μην έχει τη γλυκιά φωνή της μανούλας αλλά ξέρει καλά να κάνει τη φωνή του λύκου!
  9. Ο μπαμπάς είναι πιο καλός στο φαγητό. Ενώ η μαμά επιμένει υγιεινά ο μπαμπάς μπορεί να κάνει πίσω και να φάει μαζί με τα παιδιά junk food.
  10. Ο μπαμπάς μπορεί εύκολα να κάνει μία εξόρμηση μόνο με τη μαμά. Αυτός θα είναι πιο χαλαρός ενώ η μαμά θα είναι στο τηλέφωνο!

Νομίζω στα περισσότερα πέφτουμε μέσα και για το δικό σας μπαμπά ή για το μπαμπά των παιδιών σας. Όπως κι αν έχει τους λατρεύουμε και τους ευχόμαστε Χρόνια Πολλά!

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES