Tiramisu από τη Φανή

Μαγειρευουμε

 

Υλικά

3 δόσης φρέσκο ζεστό espresso

100γρ ζάχαρη, plus 2 κουτ. γλ.

400γρ ricotta

100γρ τυρί Φιλαδέλφεια

2 αυγά (τα ασπράδια)

12 σαβουαγιαρ

Vin Santo

40 γρ σοκολάτα

Όσο το espresso  είναι ακόμα ζεστό το βάζουμε σε ένα μπολ προσθέτουμε την ζάχαρη, ανακατεύουμε κι αφήνουμε στην άκρη. Στην συνέχεια στο μίξερ χτυπάμε την ricotta την Φιλαδέλφεια κι την υπόλοιπη ζάχαρη για 2-3’ μέχρι να γίνει κρεμά. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα κι τα ενσωματώνουμε στο μίγμα με απαλές κινήσεις.

Χρησιμοποιούμε 6 μικρά μπολάκια ή σε ένα μεγάλο για να βάλουμε το γλυκό μας.

Βάζουμε 6 από τα μπισκότα μας στον καφέ για να μαλακώσουν, έπειτα τα σπάμε στην μέση κι τα στρώνουμε στον πάτο του σέβου μας, τα ραντίζουμε με λίγο Vin Santo κι στρώνουμε μια δόση από την κρεμά. Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φόρα.

Σερβίρουμε το γλυκό μας αφού πρώτα το βάλουμε για 30’ στο ψυγείο κι το γαρνίρουμε με ξύσματα σοκολάτας που έχουμε κάνει με το μαχαίρι μας η σε έναν τρίφτη

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES