Πάμε σινεμά: Η Ελιά

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Μια υπέροχη ταινία παίζεται αυτές τις ημέρες στο σινεμά. Μια ταινια απλή αλλά ταυτόχρονα και πολυδιάστατη. Η Άλμα (ψυχή), ένα πνευματώδες και γενναίο κορίτσι ταξιδεύει από την Ισπανία μέχρι τη Γερμανία με σκοπό να φέρει πίσω στον πολυαγαπημένο της παππού την ελιά που του ξεριζώσανε από το σπίτι και την καρδιά του. Με τη βοήθεια φίλων και νέων συμμάχων, παρασέρνει σαν χείμαρρος τον κόσμο για να βοηθήσει με απροσδόκητες συνέπειες. Ένα road movie που έχει στο επίκεντρο της μια ελιά, σύμβολο της Μεσογείου  η οποία ξεπουλιέται για λίγα ευρώ στη Γερμανία.

Μια ταινία για τις ρίζες μας, την αγάπη, την αφοσίωση, την επικοινωνία, την κοινωνική δικτύωση, την αλληλεγγύη αλλά και για όλα όσα μας χωρίζουν, όλα όσα μας απασχολούν… την οικονομική κρίση, τις διαφορές Νότου και Βορρά.

Η ισπανίδα σκηνοθέτιδα Ιθίαρ Μπογιαΐν, πρώην ηθοποιός, συμπράτει με τον 59χρονο σύζυγο της Λάβερτι που υπογράφει το σενάριο σε μια συναισθηματική αλλά και πολιτικοκοινωνική ταινία.

 

Αμαλία Κυπαρίσση

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Mητέρα 2 παιδιών, της Παυλίνας και του Αχιλλέα, θέλω να “αιχμαλωτίσω” με λέξεις και εικόνες τις στιγμές που περνάνε γρήγορα… Ταξιδιάρα, gourmet, λάτρης του καλού κρασιού, yogini, βιβλιοφάγος. Αγαπώ το θέατρο, το σινεμά, την ιστορία, τις ιστορίες και τις περιπλανήσεις. Μικρές ή μεγάλες ανακαλύψεις μου φτιάχνουν την ημέρα. Για μένα η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στις μικρές απολαύσεις, στις συγκινήσεις, στις στιγμές, στις μεγάλες χαρές αλλά και στις βαθιές απογοητεύσεις…