6 τύποι γονέα που δεν αντέχω..

Αμαλίας pick

Κάθε γονιός είναι διαφορετικός. Κάθε παιδί είναι διαφορετικό. Κάθε οικογένεια είναι διαφορετική. Μετά από λίγο καιρό στην “γονεϊκή πιάτσα” καταλαβαίνεις αμέσως το στυλ κάθε γονέα.

6 τύποι γονέα που δεν αντέχω….

1. Ο γονιός “ελικόπτερο”. Έχω περάσει και εγώ από αυτό το στάδιο… Έτρεχα κάτω από το μονόζυγο μήπως και πέσει το παιδί. Έκανα αεροπλανικές κινήσεις στο δευτερόλεπτο για να το προστατέψω. Σύντομα κατάλαβα, όμως, ότι εάν δεν πέσει ένα παιδί δεν θα καταλάβει τι σημαίνει και ίσως δεν θα μπορέσει να σηκωθεί από μόνο του!

2. Ο γονέας του Pinterest. Έλα ξέρεις για ποιόν μιλάω. Αυτός που τα παιδικά πάρτυ που διοργανώνει είναι πάντα στυλάτα με άψογη διοργάνωση. Αυτά τα πάρτυ για τα οποία όλοι μιλάνε. Το σπίτι του είναι πάντα στην εντέλεια. Πως βρίσκει χρόνο δεν καταλαβαίνω!…

3. Ο γονιός που είναι ενάντια στα εμβόλια. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κάποιος δεν θέλει να προστατεύσει το παιδί του από αρρώστειες που μπορεί να απειλήσουν την ίδια του τη ζωή. Από αρρώστειες οι οποίες έχουν εξαλειφθεί ακριβώς επειδή υπάρχουν τα εμβόλια…

4. Ο γονέας των βιολογικών και της υγιειενής διατροφής. Ναι αυτός που δεν δίνει φρούτο ή λαχανικό στο παιδί εάν δεν είναι οργανικό, εάν δεν είναι βιολογικής καλλιέργειας. Που ψωνίζει μόνο από μαγαζιά στο διαδίκτυο όπου ένα παιδικό απλό παντελόνι φτιαγμένο από οργανικό βαμβάκι κοστίζει μίνι περιουσία.Αυτός που μπουκώνει βιταμίνες το παιδί του χωρίς λόγο και που του κάνει διατροφή στα 5 του χρόνια, αναλόγως με την τρέλα της εποχής! (τελευταίως φοριέται η διατροφή χωρίς γλουτένη!)

5. Ο γονέας της απαγόρευσης. Αυτός που δεν αφήνει το παιδί να δει καθόλου τηλεόραση, να πιάσει στα χέρια του συσκευή με παιχνίδια…. Πάν μέτρον άριστον. Λέμε όχι στην υπερβολή αλλά και εμείς μεγαλώσαμε με συσκευές τελευταίας τεχνολογίας για την εποχή τους (θυμάμαι ακόμη τις βιντεοκάσέτες μπέτα!). Απλώς στην πορεία το ξεχάσαμε.

6. Ο γονιός που ασκεί κριτική. Ναι καλέ αυτός που πάντα κάτι έχει να σου πει. Έχει πάντα ένα σχόλιο. Και όχι ένα οποιοδήποτε σχόλιο. Είναι αυτό το καυστικό σχόλιο που υποννοεί ότι εσύ τα κάνεις όλα χάλια και αυτός όλα τέλεια!

 

Πηγή αρχικού κειμένου: huffingtonpost.com

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES