Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει κάποιος για να βρει δουλειά & να διαπρέψει;

Σπιτι

4moms team , 08-06-2016

Η Κάθριν Μίνσιου είναι η ειδικός που εμπνέει κι ενθαρρύνει. 

Έχετε δουλειά και δεν έχει καμία σχέση με όλα όσα θέλετε για τη ζωή σας; Πιέζεστε λόγω της κατάστασης και νιώθετε να βρίσκεστε σε αδιέξοδο; Ψάχνετε για δουλειά και θέλετε να μάθετε ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θα σας κάνουν πετυχημένο επαγγελματία;

Σε όποια κατηγορία και να ανήκετε, τις απαντήσεις στα ερωτήματά σας δίνει η Κάθριν Μίνσιου, CEO της ιστοσελίδας The Muse που βοηθάει ανθρώπους σε θέματα εργασίας.

Αφού άνοιξε την ιστοσελίδα της 2011, εξυπηρετεί πάνω από 50 εκατ. χρήστες, με τον αριθμό να αυξάνεται κάθε μήνα. Δύο φορές έχει δει το όνομά της να γράφεται στο Forbes ως επιτυχημένη επιχειρηματίας κάτω των 30 και διδιάσκει στο Business Review του Χάρβαρντ, ως νέα Διευθύνων Σύμβουλος.

«Βοηθάω τους ανθρώπους να πλοηγηθούν στην καριέρα τους. Δημιούργησα μια πλατφόρμα για να βρουν τον δρόμο τους, μια απίστευτη δουλειά και να διαπρέψουν», λέει η Κάθριν.

Το γεγονός πως σήμερα δίνει συμβουλές και βοηθάει χιλιάδες ανθρώπους στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, δεν σημαίνει πως η ίδια στο παρελθόν δεν έχει κάνει λάθη. «Ενα από τα λάθη μου ήταν πως δεν ζήτησα αύξηση την κατάλληλη χρονική στιγμή», δηλώνει.

«Είχα τελειώσει ένα τεράστιο project με μεγάλη επιτυχία για τον εργοδότη μου, με την ομάδα μου να λέει πως δεν θα μπορούσε να ήταν πιο ενθουσιασμένη. Ηθελα να ζητήσω αύξηση, ωστόσο, για διάφορους λόγους δεν το έκανα και περίμενα», προσθέτει.

«Τρεις μήνες αργότερα, μάζεψα το θάρρος μου και με ένα στομάχι δεμένο κόμπο, ζήτησα. Πονούσα σωματικά, μέχρι που έκανα εμετό. Ωστόσο, ζήτησα. Μου είπαν όχι. Η εταιρεία δεν ήταν στα καλύτερά της, όποτε εκείνη τη στιγμή ήταν αδύνατο.Το τρελό είναι πως αν είχα ζητήσει τότε θα μου είχαν πει ναι. Αλλά, έτσι έμαθα. Το ”όχι” με έκανε πιο δυνατή».

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που ψάχνει σε έναν υποψήφιο εργαζόμενο;

Αυτά είναι:

  • Εργασιακή ηθική
  • Καλή κρίση
  • Πάθος
  • Υπευθυνότητα
  • Ταπεινότητα

Σχετικά με το ποιο είναι το βασικό λάθος των νέων εργαζόμενων τονίζει πως δεν ζητάνε βοήθεια από τους συναδέλφους τους.

«Το να φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια είναι κάτι που βλέπω στους ανθρώπους που έχουν πρωτοπιάσει δουλειά σε μια εταιρεία. Ενώ αναμένεται να είστε πολυμήχανοι, κανείς δεν περιμένει να τα ξέρετε όλα. Πολλοί εργαζόμενοι ξεχνούν πως είναι πλήρως αποδεκτό να παραδεχτούν πως χρειάζονται βοήθεια», τονίζει.

Η καλύτερη συμβουλή που της έχουν δώσει και δίνει και αυτή απλόχερα είναι «Πως όλα λύνονται», με αποφασιστικότητα, κότσια και υγιή ασέβεια προς ορισμένους τύπους εμποδίων.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES