Βάλε στόχους, βάλε σημάδι

Αμαλίας pick

Συγχρονισμός και προγραμματισμός… αυτές είναι οι μαγικές λέξεις για την καθημερινότητα μιας μητέρας. Πολλαπλοί ρόλοι, απαιτητικά ωράρια, πολλές ευθύνες και υποχρεώσεις..

Και κάπως έτσι σκέφτεσαι ότι η ζωή δεν είναι μόνο υποχρεώσεις, «καταναγκαστικά έργα» και τρέξιμο… είναι και μικρές απολαύσεις, μικρές ή μεγάλες χαρές. Για εμένα σε προσωπικό επίπεδο τίποτα δεν συγκρίνεται με τη στιγμή που αισθάνομαι «κυριάρχος» της ζωής μου, με τη στιγμή που έχω επιτεύξει ένα στόχο, με τη στιγμή που κατάφερα να υλοποιήσω μια μικρή υπόσχεση στον εαυτό μου. Κάτι σαν προσωπικό στοίχημα… από αυτά που βάζουμε καθημερινώς και ποτέ δεν τηρούμε. Συνήθως ξεχνάμε ή βάζουμε την επιθυμία στο χρονοντούλαπο. Είχα διαβάσει κάποτε σε ένα «εύστοχο» σύνθημα δρόμου το ακόλουθο…«Δεν αρκεί να έχεις στόχους, πρέπει να ξέρεις και σημάδι»

Οι στόχοι πολλοί, το σημάδι δύσκολο… όχι και τόσο αποφάσισα. Γιατί το θέμα είναι ακριβώς ο συγχρονισμός και ο προγραμματισμός. Η επιμονή και η υπομονή είναι δύο ακόμη συστατικά που χρειάζεται να έχεις… Εφοδιασμένη με τα δύο τελευταία επιστράτευσα βοήθεια για το συγχρονισμό και τον προγραμματισμό… γιατί η τεχνολογία, όταν τη χρησιμοποιείς σωστά, μπορεί να δώσει λύση. Ο δικός μου σύμμαχος τα ολοκαίνουργια Windows 10 της Microsoft. Ξεκίνησα από το tablet μου εγκαθιστώντας πρώτο το OneDrive και προχώρησα στο κινητό μου, Microsoft Lumia 650 που συγχρόνισα με τις υπόλοιπες συσκευές μου. Εκεί στο «υπερπέραν» όπως μου αρέσει να λέω όπου αποθηκεύονται όλα μου τα αρχεία τα οποία και έχω διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή σε κάθε συσκευή. Μετά πήρα τη μεγάλη απόφαση! Να ξεκινήσω από αυτά που κάθε χρόνο παρατείνω…

Το τοπ 5 των «καταδικασμένων» στόχων μου λοιπόν..

  • Φωτογραφικά ενσταντανέ.. πάντα ήθελα να μπορώ να απαθανατίσω τη στιγμή, να «γράφω το φως»… να το «αιχμαλωτίσω». Τώρα είναι η ώρα. Χρειάζεται φυσικά και λίγη βοήθεια.. Μια φορά την εβδομάδα, εκείνη τη φορά που θα αφιέρωνα στα ψώνια του σουπερ μάρκετ, για τον επόμενο μήνα θα την αφιερώσω σε μάθημα φωτογραφίας. Με τη βοήθεια του OneNote που έχω κατεβάσει στο κινητό μου και έχω συγχρονίσει με όλες τις συσκευές μου αλλά και με αυτές του άντρα μου φτιάχνω τη λίστα του σούπερ μάρκετ και τη «μοιράζομαι» με τον άντρα μου… για την ακρίβεια του υπενθυμίζω με αυτόν τον τρόπο τη δική του υποχρέωση για τον επόμενο μήνα… ναι έχεις τη μοναδική ευκαιρία να του στέλνεις αυτό ακριβώς που θέλεις, τη στιγμή που το θέλεις και να συγχρονίζεσαι μαζί του από μακριά!
  • Ερεθίσματα βρίσκεις παντού. Τον τελευταίο χρόνο αποφάσισα να κουβαλάω μαζί μου ένα μικρό σημειωματάριο για να γράφω, να αντιγράφω όλα όσα μου κάνουν εντύπωση, όλα όσα με εμπνέουν… από λεξεις και αποφθέγματα έως τραγούδια. Φευ! Το πλάνο λειτούργησε στην αρχή., Συντόμως το σημειωματάριο ξέμεινε σε μια από αυτές τις τσάντες που δεν χρησιμοποιούνται συχνά με το πρόσχημα ότι αλλάζω τσάντα και το ξεχνάω. Με το Microsoft Lumia 650 κινητό μου κουβαλάω το πρόγραμμα Microsoft Word κυριολεκτικά παντού. Μπορώ να γράφω ανά πάσα στιγμή ακόμη και όταν περιμένω να τελειώσει η κόρη μου το βιολί. Συγχρονισμένο και αυτό με το tablet μου ότι γράφω αποθηκεύεται απευθείας σε αυτό ή όπου αλλού θέλω. Επίσης μπορώ να βλέπω τα κείμενα στο ιντερνετ ΧΩΡΙΣ να με αποσπούν οι διαφημίσεις – πείτε μου αλήθεια δεν σας εκνευρίζουν; – και να επιλέγω όποιο κομμάτι από το κείμενο θέλω να το αντιγραφω ή ακόμη και να το στέλνω απευθείας με μειλ – σημειώνοντας επάνω σε αυτό όλα όσα θέλω να θυμαμαι. Αυτές οι μικρές ανακαλύψεις απεδείχθησαν σωτήριες στη συνέχιση της ιεροτελεστίας του να καταγράφω όλα όσα με ενδιαφέρουν ή με εντυπωσιάζουν αλλά και στον εμπλουτισμό των πηγών έμπνευσης.
  • Δίαιτα… δύσκολο project. Αποφάσισα να ξεκινήσω από ένα πιο ενδιαφέρον project που θα ωφελήσει όλη την οικογένεια. Να μαγειρεύω πιο υγιεινά χωρίς να χάνω την γεύση. Για αυτό το λόγο θα κάνω εβδομαδιαίο πλάνο διατροφής όλης της οικογένειας χρησιμοποιώντας γευστικές υγιεινές συνταγές…
  • Το διάβασμα είναι ανάσα μέσα στην ημέρα. Στην customized οθόνη του Lumia 650 ένα από τα «παράθυρα» είναι αφιερωμένο στο amazon.com. To έχω βάλει σε περίοπτη θέση ψηλά για να μην ξεχνώ ποτέ πόσο σημαντικό είναι το διάβασμα για την καθημερινότητα…. για να μην αφήνω τη ρουτίνα να μου στερεί αυτήν τη γεμάτη συναίσθημα και εμπειρίες στιγμή… για να βλέπω συνέχεια και παντού τις νέες κυκλοφορίες, τις κριτικές και τις νέες ή παλιές βιβλιοπροτάσεις. Ψηλά στην οθόνη μου έχω βάλει και τα ΝΕΑ για να γνωρίζω τι γίνεται στον κόσμο…παλιά επαγγελματικη διαστροφή!
  • Περισσότερες βόλτες, περισσότερες εξερευνήσεις. Μαζί με τα παιδιά αλλά και μόνη μου νοερά… Ταξίδια μακρινά, ταξίδια κοντινά. Όλα όσα μπορείς να κάνεις στην πόλη αλλά και σε πόλεις μακρινές. Στο OneNote σημειώνω όλα αυτά τα ενδιαφέροντα που ανακαλύπτω αλλά και τα «μυστικά» που μοιράζονται μαζί μου φίλοι που έχουν βρεθεί σε κάποιον τόπο, σε κάποια πόλη, σε κάποιο ενδιαφέρον μέρος στην Αθήνα. Για να μην τα ξεχάσω, για να τα «παιδέψω», να τα ερευνήσω… Στις βόλτες μου απαθανατίζω και τις στιγμές, αυτές μαζί με τα παιδιά μου και οι φωτογραφίες είναι εκεί σε εξίσου περίοπτη θέση για να με «ταξιδεύουν».

Δεν σκοπεύω να χάσω άλλο χρόνο, άλλες στιγμές. Αποφάσισα ότι δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή από το τώρα… για να την αξιοποιήσεις, για να κάνεις όλα όσα έχεις φανταστεί και ακόμη περισσότερα, για να υλοποιήσεις στόχους και επιθυμίες…για να ζήσεις!

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES

MORE EDITOR'S ARTICLES

Ταξιδεύοντας με μια μπάλα. Το μουντιάλ άρχισε και μαζί ξεκίνησε και το δικό μας παιχνίδι

Ταξιδεύοντας με μια μπάλα. Το μουντιάλ άρχισε και μαζί ξεκίνησε και το δικό μας παιχνίδι

Η γη είναι το σπίτι μας: Αλλάζουμε συνήθειες μαθαίνοντας να ανακυκλώνουμε σωστά!

Η γη είναι το σπίτι μας: Αλλάζουμε συνήθειες μαθαίνοντας να ανακυκλώνουμε σωστά!

Εάν θέλεις να κάνεις restart υπάρχει ένα δίκτυο γυναικών που έχει τις λύσεις  #staystrong #stayconnected

Εάν θέλεις να κάνεις restart υπάρχει ένα δίκτυο γυναικών που έχει τις λύσεις #staystrong #stayconnected

Τα παιδιά δεν είναι ασπίδες

Τα παιδιά δεν είναι ασπίδες

Γερνάω μαμά

Γερνάω μαμά

Πόσο κρατάει η γυναικεία φιλία;

Πόσο κρατάει η γυναικεία φιλία;

Έχεις likes & followers είσαι cool. Ή μήπως όχι; Γράμμα στη 10χρονη κόρη μου για τις ιντερνετικές περιπλανήσεις!

Έχεις likes & followers είσαι cool. Ή μήπως όχι; Γράμμα στη 10χρονη κόρη μου για τις ιντερνετικές περιπλανήσεις!

Πάσχα στην πόλη: ένας μίνι οδηγός

Πάσχα στην πόλη: ένας μίνι οδηγός

Όλη η γεύση μέσα σε ένα Bazaki.. για τους απανταχού organic, vegan, raw aficionados

Όλη η γεύση μέσα σε ένα Bazaki.. για τους απανταχού organic, vegan, raw aficionados