Παστάκια με πτι-μπερ

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Αυτή τη συνταγή την δοκίμασα και είναι φανταστική.. Εύκολη και πεντανόστιμο το αποτέλεσμα.

Υλικά

  • 1 πακέτο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
  • 500 ml γάλα (2 κούπες)
  • 70γ ζάχαρη (4 ½ κ. της σούπας)
  • 1 αυγό
  • 20γ άμυλο ( corn flour)-2 κ.της σούπας
  • 120γ τριμμένη σοκ. Κουβερτούρα
  • 50γ άσπρη σοκολάτα
  • 40γ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (4 κ.της σούπας)
  • 600 g σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το γάλα
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τη ζάχαρη, το άμυλο, το αλεύρι και το αυγό
  • Προσθέτουμε στο μπωλ λίγο από το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα
  • Συμπληρώνουμε το χυλό στο βραστό πλέον γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει
  • Μόλις κρυώσει λίγο, συμπληρώνουμε την τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε
  • Γεμίζουμε τα μπισκότα, ανά δύο, με ζεστή την κρέμα
  • Παράλληλα λιώνουμε τα 2/3 της σοκολάτας σε μία κατσαρόλα, που είναι τοποθετημένη επάνω σε μία άλλη με βραστό νερό, ανακατεύοντας
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και συμπληρώνουμε το υπόλοιπο 1/3 της σοκολάτας, ψιλικομμένη
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει (Με αυτόν τον τρόπο “στρώνει” η σοκολάτα και παραμένει λεία και τραγανή αφού παγώσει)
  • Βουτάμε ένα-ένα τα παστάκια του μπισκότου με ένα πιρούνι και αφήνουμε να κρυώσουν επάνω σε ένα λαδόχαρτο
  • Λιώνουμε την άσπρη σοκολάτα με τον ίδιο τρόπο και γεμίζουμε ένα χωνάκι ζαχαροπλαστικής
  • Γράφουμε γράμματα της Αλφαβήτα ή κάνουμε σχέδια επάνω σε κάθε παστάκι
  • Αφού παγώσει και η λευκή σοκολάτα είναι έτοιμα!

 

Πηγή: becreativemom.com

Αμαλία Κυπαρίσση

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Mητέρα 2 παιδιών, της Παυλίνας και του Αχιλλέα, θέλω να “αιχμαλωτίσω” με λέξεις και εικόνες τις στιγμές που περνάνε γρήγορα… Ταξιδιάρα, gourmet, λάτρης του καλού κρασιού, yogini, βιβλιοφάγος. Αγαπώ το θέατρο, το σινεμά, την ιστορία, τις ιστορίες και τις περιπλανήσεις. Μικρές ή μεγάλες ανακαλύψεις μου φτιάχνουν την ημέρα. Για μένα η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στις μικρές απολαύσεις, στις συγκινήσεις, στις στιγμές, στις μεγάλες χαρές αλλά και στις βαθιές απογοητεύσεις…