Τα παιδιά που γεννιούνται από μεγαλύτερες μητέρες είναι πιο υγιή;

Εγκυμοσύνη - Βρέφη

4moms team , 31-05-2016

Μια νέα μελέτη από από τον Mikko Myrskylä του Ερευνητικού Ινστιτούτου Max Planck και τον Kieron Barclay του London School of Economics, που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα στην έκθεση για τον Πληθυσμό και την Ανάπτυξη, ανατρέπει τα δεδομένα και τις εντυπώσεις που έχουμε ως τώρα.

Τα πορίσματα είναι τα εξής: τα παιδιά που γεννιούνται από γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας συνήθως έχουν τάση να είναι πιο ψηλά, υγιή και έχουν ροπή στη μόρφωση κι όλα αυτά συγκριτικά με τα αδέρφια τους που έχουν γεννηθεί νωρίτερα. Το δείγμα των Barclay και Myrskylä ήταν περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια Σουηδοί άνδρες και γυναίκες, που γεννήθηκαν μεταξύ του 1960 και του 1991. Εξέτασαν τη σχέση μεταξύ της ηλικίας της μητέρας όταν γέννησε, το ύψος και το μορφωτικό επίπεδο των παιδιών.

«Με τη σύγκριση αδερφών που μεγάλωσαν στην ίδια οικογένεια ήταν δυνατό για μας να εντοπίσουμε τη σημασία της ηλικίας της μητέρας κατά τη στιγμή της γέννησης ανεξάρτητα από την επίδραση άλλων παραγόντων που θα μπορούσαν να επιρρεάσουν τα αποτελέσματα», δήλωσε ο Barclay.

«Τα οφέλη που συνδέονται με τη γέννησή του σε μεταγενέστερο χρόνο υπερτερούν των επιμέρους παραγόντων κινδύνου που απορρέουν από το να γεννηθεί από μια μητέρα μεγαλύτερης ηλικίας», πρόσθεσε ο Myrskylä.

«Πρέπει να αναπτύξουμε μια διαφορετική οπτική για την προχωρημένη ηλικία της μητέρας. Οι γονείς είναι συνήθως πολύ καλά ενημερωμένοι για τους κινδύνους που συνδέονται με την εγκυμοσύνη σε προχωρημένη ηλικία, αλλά είναι λιγότερο ενήμεροι για τα θετικά αποτελέσματα που έχει αυτή η περίπτωση».

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES