Πότε γεννιούνται τα πιο δυνατά παιδιά;

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Ήξερες ότι η δύναμη ενός παιδιού εξαρτάται από την εποχή που γεννήθηκε και ότι τα πιο δυνατά παιδιά είναι αυτά που ήρθαν στον κόσμο τον Νοέμβρη; Όχι; Τώρα το έμαθες!

Ο γλυκός Νοέμβρης, λοιπόν, εκτός από τα πρώτα έντονα κρύα, μπορεί και τα πρώτα χιόνια στα πολύ ορεινά της χώρας μας χαρίζει υγιή και δυνατά παιδιά στις μανούλες. Αυτό, φυσικά δεν το βγάλαμε από το μυαλό μας. Υπάρχουν έρευνες που το επιβεβαιώνουν. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Έσσεξ σε έρευνα που πραγματοποίησαν μας έδειξαν πως τα παιδιά που γεννιούνται τους φθινοπωρινούς μήνες τείνουν να είναι πιο δυνατά, να τρέχουν 20% πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα και να πηδούν 17% ψηλότερα από όσο γεννήθηκαν τους μήνες της άνοιξης ή του καλοκαιριού.

Η συγκεκριμένη μελέτη, πραγματοποιήθηκε σε 8.000 παιδιά που γεννήθηκαν όλη τη διάρκεια του χρόνου και σύγκρινε την φυσική αλλά και τη μυϊκή τους κατάσταση.

Πώς, όμως, εξήγησαν οι επιστήμονες τα αποτελέσματα της έρευνας για τα δυνατά παιδιά;

Οι γυναίκες που γεννούν τους φθινοπωρινούς μήνες είναι περισσότερο εκτεθειμένες στον ήλιο κατά την περίοδο του καλοκαιριού( που βρίσκονται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη). Λόγω των έντονων, λοιπόν, ηλιαχτίδων που διαπερνούν το δέρμα τους, αυξάνονται τα επίπεδα της βιταμίνης D του οργανισμού τους. Έτσι, τα παιδιά παίρνουν την αυξημένη D της μητέρας τους και γίνονται πιο δυνατά παιδιά από τα υπόλοιπα!

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Απο το παρκέ του γηπέδου στο παρκέ του σπιτιού μου…. Με τον Γιάννη και τα δίδυμα Γιώργο και Μαριτίνα έχω καταφέρει να συνεχίσω να αθλούμαι καθημερινά. Κάνω πρωταθλητισμό στη ζωή παρέα με τον άντρα μου τον Αντώνη που υπεραγαπώ. Μου αρέσει να μαθαίνω καινούργια πράγματα και προσπαθώ να προσαρμόζομαι παντού. Το μότο μου είναι “‘Ολα καλά θα πάνε, όλα θα γίνουν…”