Μεσογειακές γαρίδες με κριθαράκι σε 15 λεπτά!

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Μια πολύ ωραία και ελαφριά συνταγή σας προτείνουμε σήμερα!

ΥΛΙΚΑ

3 φλυτζάνια νερό

2 φλυτζάνια κριθαράκι

1 κ.σ ελαιόλαδο

2 κ.γ σκόρδο ψιλοκομμένο

μισό φλυτζάνι λευκό κρασί

μισό κιλό ντοματάκια

λίγη αποξηραμένη ρίγανη

350γρ.μέτριες κατεψυγμένες γαρίδες,ψημένες

16 ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες στη μέση

λίγο πιπέρι

μισό φλυτζάνι τριμμένη φέτα

λίγη μέντα ψιλοκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μέτριο κατσαρολάκι, βάλε νερό να βράζει. Πρόσθεσε το κριθαράκι και μαγειρεψέτο για 8 λεπτά,μέχρι να μαλακώσει αλλά να κρατάει κάπως ,δηλαδή να είναι al dente.

2.Εν τω μεταξύ,2 λεπτά αφότου αρχίσει να βράζει το κριθαράκι ,πρόσθεσε λάδι σε μεγάλο τηγάνι και ζεστανέ το σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.Πρόσθεσε το σκόρδο και σώταρέ το για 2 λεπτά περίπου.Ρίξε το κρασί και αφησέ το να σιγοβράσει για 1 λεπτό.Βάλε τα ντοματάκια και τη ρίγανη και συνέχισε για 2-3 λεπτά,μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα ντοματάκια.Πρόσθεσε τις γαρίδες και τις ελιές και βράσε το μείγμα για 1-2 λεπτά ,μέχρι να ζεσταθεί παντού.Πασπάλισε με όσο πιπέρι θέλεις.

3.Στράγγιξε το κριθαράκι και πρόσθεσέ το στο τηγάνι με τις γαρίδες.Ανακάτεψε καλά και βγάλτο απο τη φωτιά.Μοιρασέ το σε 4 βαθιά πιάτα και γαρνίρισε με φέτα και μέντα.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

 

 

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Απο το παρκέ του γηπέδου στο παρκέ του σπιτιού μου…. Με τον Γιάννη και τα δίδυμα Γιώργο και Μαριτίνα έχω καταφέρει να συνεχίσω να αθλούμαι καθημερινά. Κάνω πρωταθλητισμό στη ζωή παρέα με τον άντρα μου τον Αντώνη που υπεραγαπώ. Μου αρέσει να μαθαίνω καινούργια πράγματα και προσπαθώ να προσαρμόζομαι παντού. Το μότο μου είναι “‘Ολα καλά θα πάνε, όλα θα γίνουν…”