Τα πιο βρώμικα σημεία σε ένα αεροπλάνο

Σπιτι

4moms team , 10-05-2016

Το ταξίδι με το αεροπλάνο θεωρείται ως το πιο άνετο. Μπαίνοντας μέσα στην καμπίνα νιώθεις ασφάλεια και η αίσθηση που έχεις δεν έχει καμία σχέση με αυτή που έχεις σε ένα πλοίο, σε τραίνο ή λεωφορείο. Παρ’ όλα αυτά έρευνες δείχνουν ότι υπάρχουν σημεία στο αεροπλάνο που είναι πηγές μικροβίων και τα χρησιμοποιούν όλοι ανεξαιρέτως οι επιβάτες.

  • Τα ατομικά τραπεζάκια μπορεί να δείχνουν καθαρά αλλά δεν είναι! Σκεφτείτε μόνο ότι εκτός από τον δίσκο με τα φαγητό, στο τραπεζάκι μπορεί κάποιος να ακουμπήσει τον υπολογιστή του, το βιβλίο ή το περιοδικό που φέρουν κι αυτά ένα σωρό μικρόβια. Πριν το χρησιμοποιήσετε καθαρίστε το με ένα αντιμικροβιακό μαντηλάκι.
  • Οι τουαλέτες στα αεροπλάνα, όσο καθαρές κι α φαίνονται αποτελούν πηγή μικροβίων. Ο λόγος είναι η χρήση τους από αρκετά άτομα, αφού η κάθε τουαλέτα αντιστοιχεί σε περίπου 50 επιβάτες. Επομένως, καλό είναι να αποφεύγετε να ακουμπάτε οτιδήποτε στην τουαλέτα με γυμνά χέρια και φυσικά να φροντίζεται να τα καθαρίζετε πολύ καλά μετά τη χρήση της.
  • Ο αποθηκευτικός χώρος στο πίσω του καθίσματος είναι μία ακόμα πηγή μικροβίων που κανείς δεν έχει σκεφτεί. Εκεί βρίσκονται περιοδικά που ίσως σας κρατήσουν συντροφιά αλλά πιθανότατα θα μεταφέρουν κι αρκετά μικρόβια. Καλό είναι να έχετε το δικό σας περιοδικό ή βιβλίο και φυσικά να αποφεύγεται να βάζετε εκεί δικά σας πράγματα που μετά θα έρθουν σε επαφή με γυμνό δέρμα.
  • Στα μακρινά ταξίδια πολλοί είναι αυτοί που βγάζουν τα παπούτσια τους  ή θέλουν να κοιμηθούν. Αν είστε ένας από αυτούς τότε μην περπατήσετε ποτέ με γυμνά πόδια στο διάδρομο και φυσικά αν ζητήσετε κουβέρτα για να κοιμηθείτε, βεβαιωθείτε ότι δεν θα ακουμπάει στο πρόσωπό σας.

Αν ταξιδεύετε με παιδιά, τότε τα παραπάνω πρέπει να τα λάβετε σοβαρά υπ’ όψη σας.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES