Τα οφέλη του πρωϊνού περπατήματος

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Αν ψάχνετε τρόπους να χάσετε μερικά κιλά, αυτή είναι μια πολύ καλή ιδέα: οι ειδικοί λένε πως οι άνθρωποι που βγαίνουν και περπατούν το πρωί έχουν συνήθως χαμηλότερο βάρος από εκείνους που περπατούν αργότερα μέσα στην ημέρα.

Εκτιμάται πως το λαμπερό πρωινό φως του ήλιου βοηθά στο συγχρονισμό του βιολογικού μας ρολογιού που με τη σειρά του συμβάλλει στη ρύθμιση του μεταβολισμού.

Οι Αμερικανοί ερευνητές, όπως γράφει η Daily Mail, μελέτησαν τη δραστηριότητα 54 ανθρώπων, οι οποίοι φόρεσαν στον καρπό μια συσκευή που κατέγραφε την έκθεσή τους στον ήλιο, τον ύπνο τους και την άσκησή τους για μία εβδομάδα.
Οι εθελοντές κρατούσαν και σημειώσεις όσων έτρωγαν.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν πως εκείνοι που έβγαιναν στο φως του ήλιο πριν το μεσημέρι είχαν χαμηλότερο βάρος από τους άλλους, ακόμα και χωρίς να ληφθεί υπόψη η άσκηση, η διατροφή και ο ύπνος.

Ο χρόνος, η ένταση και η διάρκεια έκθεσης στο φως έχουν εξίσου μεγάλη σημασία, τονίζουν οι ερευνητές. Συστήνουν άσκηση σε ανοιχτό χώρο, ακόμα και σε μέρες με συννεφιά και εξηγούν πως μόλις 20 με 30 λεπτά είναι αρκετά.

 

Πηγή: medicalnews.gr

Αμαλία Κυπαρίσση

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Mητέρα 2 παιδιών, της Παυλίνας και του Αχιλλέα, θέλω να “αιχμαλωτίσω” με λέξεις και εικόνες τις στιγμές που περνάνε γρήγορα… Ταξιδιάρα, gourmet, λάτρης του καλού κρασιού, yogini, βιβλιοφάγος. Αγαπώ το θέατρο, το σινεμά, την ιστορία, τις ιστορίες και τις περιπλανήσεις. Μικρές ή μεγάλες ανακαλύψεις μου φτιάχνουν την ημέρα. Για μένα η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στις μικρές απολαύσεις, στις συγκινήσεις, στις στιγμές, στις μεγάλες χαρές αλλά και στις βαθιές απογοητεύσεις…