Γράμματα απο μαμάδες σε μαμάδες..

Βάσως pick

 Η γιορτή της μητέρας εχθές και όλοι μας τιμήσαμε τις μαμάδες και τις κάναμε να θυμηθούν πόσο ξεχωριστές είναι και τον σημαντικό ρόλο που κατέχουν στη ζωή μας!

Η αδερφή μου κι εγώ μοιραστήκαμε κοινές σκέψεις για τη δική μας μαμά!Την αγαπημένη μας Φωτεινή…

Η μαμά Βάσω για τη μαμά Φωτεινή..

Απο που να αρχίσω για τη μαμά μου και που να τελειώσω…Δεν ήμουν ποτέ το πιο υπάκουο και πειθαρχημένο παιδί ,πάντα αντιδρούσα σε ότι μου έλεγε ,ήθελα να κάνω το δικό μου κι εκείνη εκεί ,συνέχεια να με συμβουλεύει να προσπαθεί να με προστατεύσει απο το παραμικρό που θα μπορούσε να με πληγώσει ..

Η μαμά μου, μόνη της να προσπαθεί να επιβιώσει 32 χρονών νέα κοπέλα με 3 παιδιά όταν πέθανε ο μπαμπάς μου ,.μάζευε όλη τη δύναμη της , κρύβοντας μας μες στην αγκαλιά της.

Η μαμά μου,, η ηρωίδα μου ,που αφοσιώθηκε και αφιέρωσε τη ζωή της στα παιδιά της ,εκείνη που με την υπερπροστασία της κάποιες φορές, ένοιωθα ότι με καταπίεζε..

Η μαμά μου ήταν πάντα εκεί, για μένα τα παιδιά μου ,τον άντρα μου ,τ αδέλφια μου..

Η μαμά μου, που μου κρατούσε το χέρι όταν  πήγα σχολείο,που με παρηγορούσε στις στεναχώριες μου, που ήταν δίπλα μου όταν γέννησα το πρώτο μου παιδί ,που ξενυχτούσε  για να ταίσουμε τα δίδυμα,που τρέχει όποτε την έχουμε ανάγκη ..

Σκόρπιες σκέψεις για τη μαμά μου ….με ένα νόημα ΜΑΜΑ Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για όλα, φοβάμαι πως δεν είμαι ικανή να κάνω όσα έκανες ,ήταν τόσα πολλά,ΣΥΓΝΩΜΗ αν σ έχω πληγώσει ….Σ ΑΓΑΠΩ ΜΑΜΑ..

 

Η μαμά Λίτσα για τη μαμά Φωτεινή

Σήμερα είναι η γιορτή της μητέρας και σαν μητέρα , γιορτάζω.

Ο γιός μου 15 χρονών σε περίοδο εφηβείας σηκώθηκε το πρωί, μου είπε ένα ξερό “χρόνια πολλά” και έβγαλε την υποχρέωση.

Η κόρη μου απο την άλλη, μέσα στην καλή χαρά , ήρθε στο κρεββάτι μου απο νωρίς μου ευχήθηκε, είχε γράψει κάρτα, μου είχε ζωγραφίσει κάτι , ήθελε να μου ετοιμάσει πρωινό, μόνο πάρτυ δεν είχε οργανώσει.

Καθώς ήμουν ξαπλωμένη στο κρεββάτι , απολαμβάνοντας την αγκαλιά της κόρης μου, σκέφτηκα μια άλλη μανούλα. Την μανούλα μου.

Μια κλασσική Ελληνίδα μητέρα ,που μας τα είχε όλα στο χέρι και προσπαθούσε ιδιαίτερα απο τον καιρό που “χάσαμε” τον πατέρα μας να μην μας λείψει τίποτα.

Εγώ απο μικρή είχα αυτό που λέμε “αδυναμία” στον πατέρα μου.

Η αδερφή μου ήταν και είναι αυτή που είναι πιο δεμένη με την μαμά μου. Χωρίς αυτό να σημαίνει οτι την αγαπούσα λιγότερο. Ιδιαίτερα απο την στιγμή που αποφάσισε να αφιερωθεί στην ανατροφή των τριών παιδιών της και να “ξεχάσει” την προσωπική της ζωή, έγινε στα μάτια μου “ηρωίδα”.

Τώρα που είμαι κι εγω μητέρα την καταλαβαίνω και την νοιώθω περισσότερο. Πραγματικά δεν ξέρω πως τα κατάφερε να επιβιώσει μόνη της, χωρίς βοήθεια , που βρήκε την δύναμη να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που συνάντησε και αν θα τα κατάφερνα το ίδιο καλά.

Την θαυμάζω, την σέβομαι και την εκτιμώ την μητέρα μου γι αυτό που μας έκανε εμένα και τα αδέλφια μου .

Ελπίζω να είναι περήφανη για μας και να άξιζαν τον κόπο οι θυσίες που έκανε.

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ αφιερωμένο στην μαμά μου!!!!

 

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES