Τι ξεχνάς να καθαρίσεις στο σπίτι;

Σπιτι

Καθημερινά στρώνεις τα κρεββάτια,σφουγγαρίζεις,ξεσκονίζεις,φρεσκάρεις γενικά όλο το σπίτι.Μήπως όμως υπάρχουν μέρη που τα ξεχνάς ή θεωρείς ότι δεν καθαρίζονται;

Η απάντηση είναι σίγουρα «ναι» καθώς μέσα σε ένα σπίτι υπάρχουν αρκετά σημεία τα οποία δεν μας περνάει σχεδόν ποτέ από το μυαλό να τα καθαρίσουμε. Ποια είναι αυτά και πως θα καταφέρεις να διορθώσεις τη «ζημιά» πολύ γρήγορα;

  • Τα μαξιλάρια: Αυτά που έχεις στο κρεβάτι σου τα περιποιείσαι. Τι γίνεται όμως με εκείνα που έχεις στον καναπέ; Σκέψου κάθε βράδυ που ακουμπάς πάνω τους ή οι επισκέπτες;. Μην τα παραμελείς.
  • Οι κουρτίνες και οι ταπετσαρίες: Φαίνονται καθαρές, αλλά δεν είναι πάντα και συγκεντρώνουν πάνω τους γύρη, σκόνη, ακάρεα, βακτήρια ακόμη μούχλα.Για αυτό τσέκαρε τις οδηγίες και πλύνε τις με τον ανάλογο τρόπο ή ακόμα καλύτερα δώστες στο καθαριστήριο!!
  • H καφετιέρα: Χρειάζεται πλύσιμο τουλάχιστον μία φορά το μήνα για να μην αρχίσει να έχει περίεργη γεύση ο καφές σου. Βάλε σε ίσες ποσότητες νερό και λευκό ξύδι, άναψε τη μηχανή και άσε το νερό να καθίσει μέσα στο δοχείο για μία ώρα. Μετά ξέπλυνε με άφθονο νερό για να φύγει η μυρωδιά του ξυδιού.
  • Το πλυντήριο πιάτων: Τα υπολείμματα τροφών, σαπουνιού, το σκληρό νερό ακόμη και η μούχλα δημιουργούν προβλήματα στο πλυντήριό σας και πρέπει να το καθαρίζετε σύμφωνα με τις οδηγίες.Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στα άλατα που μαζεύει το πλυντήριο και προσπάθησε να καθαρίζεται πιο συχνά,αν θες να το έχεις χρόνια!
  • Το πλυντήριο: Αν τα ρούχα σας δεν μυρίζουν ευχάριστα διαρκώς τότε δεν φταίει ούτε το απορρυπαντικό ούτε το μαλακτικό αλλά η μούχλα και η βρωμιά που έχει συγκεντρώσει το ίδιο το πλυντήριο. Βάλτε μία κενή πλύση στο πιο καυτό πρόγραμμα με ένα μείγμα από λευκό ξύδι και σόδα και τα αποτελέσματα θα είναι τέλεια.Προτίμησε το υγρό πλυντηρίου για τις πλύσεις δεν αφήνει υπολείμματα.
  • Ο σκουπιδοτενεκές: Το ότι συγκεντρώνουμε σε αυτόν τα σκουπίδια δεν σημαίνει ότι δεν τον καθαρίζουμε κιόλας. Καθάρισέ τον τρίβοντας καλά τον πάτο του, μετά ρίξε λίγο απολυμαντικό σπρέι και κάτι που να εξαλείφει τις οσμές.
  • Πόμολα και διακόπτες: Τα πιάνεις διαρκώς οπότε είναι γεμάτα βακτήρια για αυτό και χρειάζονται απολύμανση.
  • Τα διακοσμητικά στο μπάνιο: Από το ποτήρι που βάζετε την οδοντόβουρτσα μέχρι την κρεμάστρα που κρεμάτε την πετσέτα σας, κάθε σημείο στο μπάνιο σας χρειάζεται απολύμανση.

 

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES