Ένα διαφορετικό ριζότο με κινόα

Μαγειρευουμε

4moms team , 05-05-2016
Έχω πάρει μια υπέροχη τρίχρωμη κινόα και ψάχνω διάφορους τρόπους να την μαγειρέψω. Σήμερα θα φτιάξω ένα “ριζότο” μαζί της.
Υλικά
1 φλ.τσ. κινόα
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια λευκά ή μπράουν
1/2 φλ.τσ. αποξηραμένα πορτσίνι (προαιρετικά)
3/4 φλ.τσ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο λυωμένη
3/4 φλ.τσ. λευκό κρασί
4 κ.σ. ελαιόλαδο ή 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
1/2 φλ.τσ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε 1/2 φλ.τσ. χλιαρό νερό για 30′.

Βάζουμε σε κατσαρολάκι το κινόα με 2 φλ.τσ. νερό αλατισμένο να πάρει βράση, χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε περίπου 15′ μέχρι να απορροφήσει το νερό και να γίνει διάφανο.
Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο και μαραίνουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας για 3′-4′.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, φρέσκα και αποξηραμένα και σωτάρουμε για 5′-6′ σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει λίγα λεπτά και να πήξει σαν σάλτσα.
Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το σκόρδο και το βρασμένο κινόα.
Ρίχνουμε 3 κ.σ παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε αμέσως, με παρμεζάνα από πάνω.
Πηγή: www.athinorama.gr
4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES