Ένα διαφορετικό ριζότο με κινόα

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.
Έχω πάρει μια υπέροχη τρίχρωμη κινόα και ψάχνω διάφορους τρόπους να την μαγειρέψω. Σήμερα θα φτιάξω ένα “ριζότο” μαζί της.
Υλικά
1 φλ.τσ. κινόα
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια λευκά ή μπράουν
1/2 φλ.τσ. αποξηραμένα πορτσίνι (προαιρετικά)
3/4 φλ.τσ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο λυωμένη
3/4 φλ.τσ. λευκό κρασί
4 κ.σ. ελαιόλαδο ή 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
1/2 φλ.τσ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε 1/2 φλ.τσ. χλιαρό νερό για 30′.

Βάζουμε σε κατσαρολάκι το κινόα με 2 φλ.τσ. νερό αλατισμένο να πάρει βράση, χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε περίπου 15′ μέχρι να απορροφήσει το νερό και να γίνει διάφανο.
Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο και μαραίνουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας για 3′-4′.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, φρέσκα και αποξηραμένα και σωτάρουμε για 5′-6′ σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει λίγα λεπτά και να πήξει σαν σάλτσα.
Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το σκόρδο και το βρασμένο κινόα.
Ρίχνουμε 3 κ.σ παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε αμέσως, με παρμεζάνα από πάνω.
Πηγή: www.athinorama.gr

Βιβή Μπασινά

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Τριάντα – κάτι γυναίκα του Άγγελου, μητέρα της Αλεσάντρας και της Βαλέριας. Μου αρέσει πολύ που είμαι μαμά, νομίζω οτι γεννήθηκα για να είμαι η μαμά αυτών των δύο κοριτσιών! Είναι πραγματικά διασκεδαστικό να είσαι γονιός όσο δύσκολο και αν είναι μερικές φορές. Σαρώνω τα πάντα με θετική ενέργεια και απολαμβάνω τα αστεία πράγματα στη ζωή. Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε?