Πατατού… τηνιακή σπεσιαλιτέ

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

 

Υλικά:

1 κιλό πατάτες

3-4 αυγά

μαιντανός ψιλοκομμένος

τυρί τριμμένο

τριμμένη φρυγανιά

πιπέρι

αλάτι

Βράζουμε τις πατάτες και τις ξεφλουδίζουμε.Tις λιώνουμε με ένα πιρούνι ή τις περνάμε από τον μύλο. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαιντανό, τα αυγά, το πιπέρι, το αλάτι, το τριμμένο τυρί της επιλογής σας και λίγη τριμμένη φρυγανιά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά ούτως ώστε να γίνουν ένα ομοιόμορφο σφιχτό μείγμα (αν μας βγει αραιό, προσθέτουμε τυρί και φρυγανιά) τα τοποθετούμε σε έλα λαδωμένο ταψάκι. Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο έως ότου ροδίσει.

Αμαλία Κυπαρίσση

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Mητέρα 2 παιδιών, της Παυλίνας και του Αχιλλέα, θέλω να “αιχμαλωτίσω” με λέξεις και εικόνες τις στιγμές που περνάνε γρήγορα… Ταξιδιάρα, gourmet, λάτρης του καλού κρασιού, yogini, βιβλιοφάγος. Αγαπώ το θέατρο, το σινεμά, την ιστορία, τις ιστορίες και τις περιπλανήσεις. Μικρές ή μεγάλες ανακαλύψεις μου φτιάχνουν την ημέρα. Για μένα η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στις μικρές απολαύσεις, στις συγκινήσεις, στις στιγμές, στις μεγάλες χαρές αλλά και στις βαθιές απογοητεύσεις…