Μαγειρίτσα με Κοτόπουλο της Madame Ginger μόνο για την αδελφή μου

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Λατρεύω την μαγειρίτσα!

Όπως λέει και η Μαριλού, το τραπέζι της Ανάστασης, είναι από τα πιο ατμοσφαιρικά δείπνα του χρόνου, γεμάτο όμορφα έθιμα και νόστιμα φαγητά.

Στο δικό μας τραπέζι βρίσκεται πάντα η μαγειρίτσα της μαμάς και όλες οι νοστιμιές που την συνοδεύουν. Φέτος θυμήθηκα μια μαγειρίτσα που είχα φτιάξει ένα Πάσχα στην Ισπανία για την αδελφή μου την Μαίρη, και φέτος είπα να βρώ μια νέα συνταγή για να το επαναλλάβω μήπως δοκιμάσουν και τα κορίτσια μου…

Μερίδες: 6-8, Χρόνος Προετοιμασίας: 30′, Χρόνος Μαγειρέματος: 1 ώρα

Υλικά

  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 1 & 1/2 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2 κούπα λευκό κρασί
  • 1 μαρούλι
  • 1 κιλό σέσκουλα
  • 7-8 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μάτσο μαϊντανό
  • 1 μάτσο μυρώνια
  • 1/2 μάτσο άνηθο
  • 1/2 μάτσο μάραθο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι & Φρεκοστριμμένο πιπέρι
  • 2 αυγά
  • 3 λεμόνια

Εκτέλεση

1. Βάζετε 5-6 κουταλιές της σούπας στην κατσαρόλα να κάψει καλά. Κόβετε το κοτόπουλο σε λωρίδες και το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Σοτάρετε για 8-10 λεπτά.

 

2. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε για άλλα 5-6 λεπτά.

 

3. Σβήνετε το φαγητό με το κρασί και αφήνετε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκόολ. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το ζωμό κοτόπουλου, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να βράσει για περίπου 40 λεπτά.

4. Παράλληλα, πλένετε καλά τα μαρούλια και τα σέσκουλα και τα ψιλοκόβετε. Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα, ανακατεύετε καλά και αφήνετε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά.

5. Ρίχνετε τα μυρώνια στην κατσαρόλα, ανακατεύετε και κατεβάζετε από τη φωτιά.

6. Λίγο πριν σερβίρετε το φαγητό, ετοιμάζετε το αυγολέμονο χωρίζοντας τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάτε τα ασρπάδια σε μια ελαφριά μαρέγκα και χτυπάτε καλά τους κρόκους με το χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε κρόκους και μαρέγκα.

7. Με μία κουτάλα, ρίχνετε σιγά σιγά τον καυτό ζωμό από την μαγειρίτσα μέσα στο αυγολέμονο, ανακατεύοντας ζωηρά. Μόλις πάρει μεγάλη θερμοκρασία το αυγολέμονο (χρειάζεται περίπου 2-3 μεγάλες κουτάλες της σούπας), ρίχνουμε αργά το αυγολέμονο στην μαγειρίτσα, ανακατεύοντας συνεχώς.

8. Αφήνετε να κάτσει για 10 λεπτά και σερβίρετε σε βαθιά πιάτα.

Η συνταγή είναι της Μαριλού Παντάκη και η φωτογραφία του Αλέξανδρου Ιωαννίδη

www.madameginger.com

Βιβή Μπασινά

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Τριάντα – κάτι γυναίκα του Άγγελου, μητέρα της Αλεσάντρας και της Βαλέριας. Μου αρέσει πολύ που είμαι μαμά, νομίζω οτι γεννήθηκα για να είμαι η μαμά αυτών των δύο κοριτσιών! Είναι πραγματικά διασκεδαστικό να είσαι γονιός όσο δύσκολο και αν είναι μερικές φορές. Σαρώνω τα πάντα με θετική ενέργεια και απολαμβάνω τα αστεία πράγματα στη ζωή. Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε?