Πώς θα είναι ο καιρός το Πάσχα

Γενικώς & Αορίστως

4moms team , 28-04-2016

Συννεφιασμένος και με πρόσκαιρες βροχοπτώσεις κατά τόπου θα είναι ο καιρός την Μεγάλη Παρασκευή, καθώς θα εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, αν και θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Την ίδια στιγμή, οι άνεμοι που θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ στα νότια θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης στα δυτικά.

Ειδικότερα, στη Αττική θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές, με τους ανέμους να πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κέλσιου. Στη Θεσσαλονίκη, θα εκδηλωθούν επίσης νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένους όμβρους αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς Κέλσιου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένοι όμβροι με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 8 έως 20 βαθμούς Κέλσιου και στα δυτικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου, Ήπειρο, Δυτική Στέρεα και Δυτική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς Κέλσιου και στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια κι ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι ασθενείς μεταβλητοί και βαθμιαία από το μεσημέρι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 25 βαθμούς Κέλσιου.   Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν σε Κυκλάδες και Κρήτη, με ανέμους ανατολικούς βορειοανατολικούς 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς Κέλσιου.

Τέλος, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις πιο πυκνές στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοανατολικοί 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς Κέλσιου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Μεγάλο Σάββατο  
Θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις τοπικά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νοτιά τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Μικρή άνοδος στη θερμοκρασία.

Κυριακή του Πάσχα
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία μέχρι το βράδυ στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, οι οποίοι στα νότια βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς τοπικά 6 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

Δευτέρα του Πάσχα  
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες από το απόγευμα στα δυτικά είναι πιθανό να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 οι οποίοι βαθμιαία στα νότια θα γίνουν νότιοι τοπικά 6 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Σε πτώση η θερμοκρασία.

Τρίτη (Πρωτομαγιά)
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Βελτίωση το βράδυ στα δυτικά. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασίαθα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES