Πουτίγκα από τσουρέκι & σοκολάτα

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Το τι τσουρέκι και σοκολάτα έχουμε στο σπίτι δεν φαντάζεστε…

Έψαχνα να δω πως μπορώ να τα “μεταλλάξω”, να τα χρησιμοποιήσω για να φτιάξω κάτι τελείως διαφορετικό αλλά καθόλου βαρετό. Και την λύση μου την έδωσε η Αργυρώ στο argiro.gr. Αντί για τσουρέκι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπαγιάτικο ψωμί. Και φυσικά εκεί που γράφει σοκολάτα κουβερτούρα χρησιμοποιήστε κομματάκια από σοκολάτες που σας έχουν μείνει…

Υλικά:

  • 1½ φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 4 αυγά
  • 200 γραμμ. τσουρέκι, κομμένο σε φέτες
  • 100 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1/3 φλ. τσαγιού καρύδια

Βάζουμε το γάλα, την κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι σε κατσαρόλα, να ζεσταθεί και να λιώσει η ζάχαρη. Προσοχή! Αν πάρει βράση θα φουσκώσει και θα χυθεί.

Κόβουμε το τσουρέκι σε λεπτές φέτες. Βάζουμε τα αυγά σε μπολ. Ρίχνουμε το ζεστό γάλα στα αυγά ανακατεύοντας καλά. Βουτυρώνουμε μικρό πυράντοχο σκεύος, στρώνουμε μέσα τις φέτες τσουρεκιού, να μισοκαλύπτει η μία την άλλη. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη ή ψιλοκομμένη σοκολάτα και τα καρύδια. Περιχύνουμε με το υγρό μείγμα σιγά σιγά.

Βάζουμε το πυράντοχο σκεύος σε ταψάκι με βραστό νερό (μπεν μαρί φούρνου). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40΄-45΄. Θα φουσκώσει πολύ. Μόλις το βγάζουμε, πέφτει. Από κάτω γίνεται κρέμα αφράτη και από πάνω ξεροψημένη σοκολάτα.

Αμαλία Κυπαρίσση

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Mητέρα 2 παιδιών, της Παυλίνας και του Αχιλλέα, θέλω να “αιχμαλωτίσω” με λέξεις και εικόνες τις στιγμές που περνάνε γρήγορα… Ταξιδιάρα, gourmet, λάτρης του καλού κρασιού, yogini, βιβλιοφάγος. Αγαπώ το θέατρο, το σινεμά, την ιστορία, τις ιστορίες και τις περιπλανήσεις. Μικρές ή μεγάλες ανακαλύψεις μου φτιάχνουν την ημέρα. Για μένα η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στις μικρές απολαύσεις, στις συγκινήσεις, στις στιγμές, στις μεγάλες χαρές αλλά και στις βαθιές απογοητεύσεις…