Φτάχνουμε Πασχαλινά τσουρέκια στο The Bakers!

4μαμ

Επισκεφτήκαμε τον αγαπημένο μας φούρνο The Bakers και φτιάξαμε Πασχαλινά τσουρέκια!

bakers

Έτοιμη η ζύμη μας στο πάγκο για να τη πλάσουμε

bakers4

Τη μοιράζουμε σε κομμάτια

bakers16

Άλλο ένα ταλέντο της Αμαλίας ξεδιπλώθηκε…Αυτό της ζαχαροπλαστικής!

bakers18

Η Μαριτίνα ενθουσιασμένη απο τη διαδικασία

bakers17

Αφού τα πλέξαμε η Μαριτίνα έτοιμη για τις τελικές πινελιές

bakers10

Τα άλειψε για να ροδοκοκκινίσουν και στη συνέχεια το αμύγδαλο απαραίτητο για παραπάνω νοστιμιά

bakers11bakers12

Έτοιμα τα τσουρέκια μας για τον φούρνο

bakers13

Ναι ναι τα καταφέραμε ιδού και η απόδειξη!Αφράτα νόστιμα τσουρέκια δια χειρός 4moms!

bakers14

Η συνταγή για τα τσουρέκια μας:

Συστατικά

2 κιλά σκληρό αλεύρι
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
150 γρ. μαγιά φούρνου
3 φλιτζάνια χλιαρό γάλα
10 αυγά
650 γρ. ζάχαρη
2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
500 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 φακελάκι βανίλια
2 κουταλιές γλυκάνισο
1 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη
2 κρόκους αυγών διαλυμένους σε λίγο νερό
αμυγδαλόψιχα σε λεπτά κομμάτια

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά μέσα στο χλιαρό γάλα και προσθέτουμε αλάτικαι μια κουταλιά του γλυκού ζάχαρη. Προσθέτετουμε 3-4 φλιτζάνια αλεύρι και αναμιγνύουμε καλά.

Φροντίζουμε να τοποθετήσουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος σκεπασμένο με μια πετσέτα για να ξεκουραστεί. περιμένουμε μέχρι η ζύμη για το τσουρέκι να κάνει φουσκάλες στην επιφάνεια της.

Σε μια λεκάνη βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρικαι το ποθετούμε το προζύμι σε μια τρύπα που ανοίγουμε στην μέση.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το βούτυρο.
στην συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια, το γλυκάνισο, και τη μαστίχα και ρίχνουμε το μίγμα στη λεκάνη με το αλέυρι και το προζύμι.

Συνεχίζουμε ζυμώνοντας  την ζύμη για το τσουρέκι καλά μέχρι να γίνει ομοιογενείς και να ξεκολλάει εύκολα απο τη λεκάνη.

Αφου ολοκληρωθεί το ζύμωμα σκεπάζοπυμε την ζύμη για το τσουρέκι με μια πετσέτα και την αφήνουμε για μερικές ώρες σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και να φουσκώσει (είναι έτοιμο μόλις γίνει περίπου η διπλάσια σε όγκο.

Αφού φουσκώσει την πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα που θέλουμε να δώσουμε στο τσουρέκι και την τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμενο ταψί αφήνοντας το ταψί για μια με δύο ώρες να φουσκώσει (σκεπάζουμε με πετσέτα ή λαδόχαρτο). Σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 C τοποθετούμε το ταψί αφού αλείψουμε το τσουρέκι με τους χτυπημένους κρόκους αυγού και το πασπαλήσουμε με την αμυγδαλόψυχα. Το τσουρέκι μας θα είναι έτοιμο σε 35-45 λεπτά.

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το φούρνο The Bakers και τον κ. Απόστoλο Κώτση.

bakers15

Σας ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES