Φτιάχνουμε Burger λαχανικών!

Μαγειρευουμε

Ένα απο τα αγαπημένα πιάτα της οικογένειας!

Υλικά για 4 μπιφτέκια
2 πατάτες μετρίου μεγέθους
1 κολοκύθι στρογγυλό ή 2 μικρά
1 καρότο
1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης
1 πιπεριά πράσινη κέρατο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
1 ασπράδι αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
2 κουταλιές της σούπας σόγια σώς
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3/4 φλυτζανιού φρυγανιά τριμμένη
Λίγο ελαιόλαδο
για τα καραμελωμένα κρεμμύδια 
3 κρεμμύδια λευκά κομμένα σε ροδέλες
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καστανή
1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο

4 ψωμάκια για hamburger
Κέτσαπ
4 φέτες τυρί του τόστ ή τσένταρ ή νηστίσιμο τυρί
4-5 φύλλα μαρουλιού
1 λεμόνι
Τηγανιτές πατάτες

 

Τα μπιφτέκια

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά.
Τρίβουμε το καρότο στον τρίφτη,στο χοντρό μέρος.
Βάζουμε στο multi το κρεμμύδι,το σκόρδο,το κολοκύθι,τις πατάτες,τις πιπεριές ,τον μαϊντανό και πολτοποιούμε.
Βάζουμε το μείγμα σε τρυπητό,αλατίζουμε και το αφήνουμε περίπου μισή ώρα να βγάλει τα υγρά του.
Κατόπιν βάζουμε το μείγμα σε ένα μπώλ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε καλά!

Το μείγμα δεν πρέπει να βγεί ούτε πολύ σφιχτό,ούτε αραιό …
Βάζουμε στο ψυγείο περίπου μία ώρα να σφίξει.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ταψί όπου έχουμε στρώσει μία λαδόκολα που έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο.
Τα ψήνουμε στο grill και από τις 2 πλευρές.

Άν θέλουμε να τους δώσουμε ακόμη πιο “ζωηρή” γεύση, μόλις ψηθούν τα βουτάμε σε καυτό λάδι για 10-15 δευτερόλεπτα και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Κρατάμε τα μπιφτέκια ζεστά μέχρι να τα σερβίρουμε.
Τα καραμελωμένα κρεμμύδια 
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια.
Τα σωτάρουμε ανακατεύοντας μέχρι να ξανθύνουν.
Προσθέτουμε το ξύδι και την ζάχαρη.
Ανακατεύουμε προσεκτικά μέχρι να καραμελώσουν.
Η συναρμολόγηση
Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα ζεσταίνουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε κέτσαπ στο ψωμί που θα χρησιμοποιήσουμε ώς βάση και την καλύπτουμε.
Βάζουμε μία στρώση κρεμμύδια,το μπιφτέκι λαχανικών και 1 φέτα τυρί βάζουμε 1-2 λεπτά στο grill να λιώσει το τυρί.
Αλείφουμε με λίγο κέτσαπ ακόμη και βάζουμε το ψωμάκι.
Σερβίρουμε τα burgers με μαρούλι ψιλοκομμένο που ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού,πατάτες και καραμελωμένα κρεμμύδια

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES