Νηστίσιμα μανιτάρια φρικασέ

Μαγειρευουμε

Μια ωραία συνταγή για όσους νηστεύουν την Μεγάλη Εβδομάδα.

Υλικά
1 κιλό φρέσκα μανιτάρια

½ κιλό μαρούλι

8 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 ξερό κρεμμύδι, άνηθος

2 λεμόνια

2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

λευκό κρασί

Εκτέλεση

Πλένετε πολύ καλά τα μαρούλια, τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια και τα ζεματάτε.

Προσθέτετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με λίγο νεράκι σε μία κατσαρόλα και το αχνίζετε.

Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα και τα μανιτάρια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια.

Όταν αχνιστούν καλά τα μανιτάρια, προσθέτετε λίγο λευκό κρασί και τα σβήνετε.

Όταν βράσουν τα μανιτάρια, βάζετε τα μαρούλια και τον άνηθο και τα αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά.

Στο τέλος, προσθέστε αλάτι, πιπέρι, λάδι.

Αφαιρείτε λίγο ζουμί από την κατσαρόλα και διαλύετε το κορν φλάουρ μαζί με το λεμόνι.

Περιχύνετε το φαγητό με αυτόν τον χυλό.

Via

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES