Νηστίσιμα μανιτάρια φρικασέ

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Μια ωραία συνταγή για όσους νηστεύουν την Μεγάλη Εβδομάδα.

Υλικά
1 κιλό φρέσκα μανιτάρια

½ κιλό μαρούλι

8 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 ξερό κρεμμύδι, άνηθος

2 λεμόνια

2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

λευκό κρασί

Εκτέλεση

Πλένετε πολύ καλά τα μαρούλια, τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια και τα ζεματάτε.

Προσθέτετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με λίγο νεράκι σε μία κατσαρόλα και το αχνίζετε.

Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα και τα μανιτάρια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια.

Όταν αχνιστούν καλά τα μανιτάρια, προσθέτετε λίγο λευκό κρασί και τα σβήνετε.

Όταν βράσουν τα μανιτάρια, βάζετε τα μαρούλια και τον άνηθο και τα αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά.

Στο τέλος, προσθέστε αλάτι, πιπέρι, λάδι.

Αφαιρείτε λίγο ζουμί από την κατσαρόλα και διαλύετε το κορν φλάουρ μαζί με το λεμόνι.

Περιχύνετε το φαγητό με αυτόν τον χυλό.

Via

Βιβή Μπασινά

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Τριάντα – κάτι γυναίκα του Άγγελου, μητέρα της Αλεσάντρας και της Βαλέριας. Μου αρέσει πολύ που είμαι μαμά, νομίζω οτι γεννήθηκα για να είμαι η μαμά αυτών των δύο κοριτσιών! Είναι πραγματικά διασκεδαστικό να είσαι γονιός όσο δύσκολο και αν είναι μερικές φορές. Σαρώνω τα πάντα με θετική ενέργεια και απολαμβάνω τα αστεία πράγματα στη ζωή. Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε?