Αντίο Σίνα, χαρούμενο κυνήγι στον ουρανό

SOUL by ΒΙΒΗ

Χθές ήταν η μέρα που έπρεπε να πούμε αντίο στην Σίνα, την σκυλίτσα της Μαίρης.

Η Σίναμον, το αγαπημένο σκυλάκι της αδελφής μου, άφησε την τελευταία της πνοή χθές το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Απριλίου σε ηλικία 16 ετών και 6 μηνών. Έσπασε όλα τα κοντέρ είπε ο γιατρός χαριτολογώντας πριν απο λίγες μέρες όταν ανακοίνωσε στην Μαίρη ότι είχε έρθει η ώρα…

Η υγεία της είχε περάσει απο 40 κύμματα τα τελευταία χρόνια αλλά εκείνη προσπαθούσε να είναι δυνατή μέχρι την τελευταία στιγμή.

Τον τελευταίο καιρό που όλοι βλέπαμε ότι η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει, συζητούσαμε το πως ήρθε στην ζωή μας αυτό το σκυλάκι.

Το θυμάμαι σα να ήταν χθές.

Βόλτα για τρέξιμο στο Τατόϊ ένα Κυριακάτικο πρωινό του Αυγούστου το 2004. Κοντά μας ένα πανέμορφο κόκερ σπάνιελ με ένα γκριφόν να μας ακολουθούν και να παίζουν τριγύρω μας. Γρήγορα καταλάβαμε ότι ήταν 2 εγκαταλελειμμένα σκυλάκια όπως και πολλά άλλα ανα την χώρα απο κάποιους ασυνείδητους “ζωόφιλους”. Σε λίγη ώρα και τα δύο βρίσκονταν στο αυτοκίνητο μου και εμείς προς αναζήτηση του κατάλληλου σπιτιού που θα τους χαρίσει αγάπη και φροντίδα.

mary_cina

Η Μαίρη την λάτρεψε με την πρώτη ματιά και η αγάπη που της έδωσε όλα αυτά τα χρόνια απερίγραπτη. Αλλά δεν την αγάπησε μόνο εκείνη. Όλη η οικογένεια και οι φίλοι λάτρευαν αυτό το ήρεμο και καλό σκυλάκι. Οι κόρες μου είχαν μεγάλη αδυναμία στην ξαδέλφη τους και πολύ στεναχώρια τώρα που έπρεπε να φύγει και να πάει να ζήσει στον ουρανό…

Η διαδικασία της ευθανασίας πολύ επίπονη. Και ο πόνος ξεκινά απο την ώρα που αποφασίζεις να κλείσεις το ραντεβού με τον γιατρό. 3 μέρες χωρίς φαγητό και η ελάχιστη κινητικότητα της είναι πολύ μακριά απο αυτό που θα λέγαμε στον ανθρώπινο κόσμο ποιότητα ζωής. Ούτε τα αγαπημένα της μακαρόνια που η Μαίρη της μαγείρεψε μήπως και φάει λίγο ήταν ικανά να την κινητοποιήσουν.

Μια μεγάλη αγκαλιά και πολλά φιλιά πριν την τοποθέτηση της στο τραπέζι απο τον γιατρό και η διαδικασία να τελειώνει σε πολύ λίγα λεπτά.

Είναι πολύ θλιβερό το γεγονός ότι τα σκυλιά δεν ζουν όσο οι άνθρωποι και είναι αναπόφευκτο ο κάθε ένας που επιλέγει να έχει στη ζωή του ένα σκυλί θα πρέπει να πεί αντίο στο αγαπημένο του κατοικίδιο κάποια στιγμή.

Ωστόσο, ότι έφυγε δεν σημαίνει ότι θα ξεχαστεί.

Και εμείς θα θυμόμαστε και θα αγαπάμε την Σίνα μας για πάντα.

dog_quote

 

 

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES