Παιδιά δημοτικού στη Μύκονο καθαρίζουν την ακτή και τον βυθό της θάλασσας

Δράσεις

Πολύ ωραία πρωτοβουλία απο την αγαπημένη φίλη Κατερίνα Τοπούζογλου και τα παιδιά στη Μύκονο.

Τα παιδιά των δύο μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού συμμετείχαν στην δράση ευαισθητοποίησης απέναντι στο περιβάλλον και μάζεψαν σκουπίδια με τις απόχες τους από την στεριά ενώ τον υποβρύχιο καθαρισμό είχε αναλάβει η Κατερίνα Τοπούζογλου η οποία μάζευε τα σκουπίδια από το βυθό με την καθοδήγηση των μαθητών από τον προβλήτα. Συνολικά γεμίσανε 20 σακούλες με σκουπίδια που βρήκανε στο βυθό και στην παραλία. Αμέτρητες βουτιές, γυαλινα μπουκάλια, πλαστικές σακούλες, αναπτήρες, πλαστικά ποτήρια, ρόδες, λάστιχα, μέχρι και ένα αμορτισέρ αυτοκινήτου στις σακούλες περισυλλογής απορριμάτων.

mykonos4

 

Παράλληλα οι μαθητές έστειλαν το δικό τους μήνυμα προστασίας του περιβάλλοντος μέσα από ζωγραφιές που δημιούργησαν και τις χάρισαν σε περαστικούς και θαμώνες των μαγαζιών στο γιαλό.

mykonos10

Η Κατερίνα Τοπούζογλου μόνιμη κάτοικος Κυκλάδων, είναι Εκπαιδεύτρια Υποβρύχιας Αλιείας, Ελεύθερης Κατάδυσης, Αυτόνομης Κατάδυσης, αθλήτρια της Εθνικής Ομάδας Υποβρύχιας Σκοποβολής και διοργανώτρια αμέτρητων υποβρύχιων καθαρισμών. Μια αθλήτρια με πολλές διακρίσεις που μας κάνουν περήφανους αφού είναι στην κατάταξη με τις 10 καλύτερες αθλήτριες του κόσμου στην υποβρύχια αλιεία ενώ όλα της τα θηράματα τα χαρίζει σε συσσίτια και γηροκομεία της Αθήνας.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΣ!

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES