Παιδιά δημοτικού στη Μύκονο καθαρίζουν την ακτή και τον βυθό της θάλασσας

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Πολύ ωραία πρωτοβουλία απο την αγαπημένη φίλη Κατερίνα Τοπούζογλου και τα παιδιά στη Μύκονο.

Τα παιδιά των δύο μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού συμμετείχαν στην δράση ευαισθητοποίησης απέναντι στο περιβάλλον και μάζεψαν σκουπίδια με τις απόχες τους από την στεριά ενώ τον υποβρύχιο καθαρισμό είχε αναλάβει η Κατερίνα Τοπούζογλου η οποία μάζευε τα σκουπίδια από το βυθό με την καθοδήγηση των μαθητών από τον προβλήτα. Συνολικά γεμίσανε 20 σακούλες με σκουπίδια που βρήκανε στο βυθό και στην παραλία. Αμέτρητες βουτιές, γυαλινα μπουκάλια, πλαστικές σακούλες, αναπτήρες, πλαστικά ποτήρια, ρόδες, λάστιχα, μέχρι και ένα αμορτισέρ αυτοκινήτου στις σακούλες περισυλλογής απορριμάτων.

mykonos4

 

Παράλληλα οι μαθητές έστειλαν το δικό τους μήνυμα προστασίας του περιβάλλοντος μέσα από ζωγραφιές που δημιούργησαν και τις χάρισαν σε περαστικούς και θαμώνες των μαγαζιών στο γιαλό.

mykonos10

Η Κατερίνα Τοπούζογλου μόνιμη κάτοικος Κυκλάδων, είναι Εκπαιδεύτρια Υποβρύχιας Αλιείας, Ελεύθερης Κατάδυσης, Αυτόνομης Κατάδυσης, αθλήτρια της Εθνικής Ομάδας Υποβρύχιας Σκοποβολής και διοργανώτρια αμέτρητων υποβρύχιων καθαρισμών. Μια αθλήτρια με πολλές διακρίσεις που μας κάνουν περήφανους αφού είναι στην κατάταξη με τις 10 καλύτερες αθλήτριες του κόσμου στην υποβρύχια αλιεία ενώ όλα της τα θηράματα τα χαρίζει σε συσσίτια και γηροκομεία της Αθήνας.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΣ!

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Απο το παρκέ του γηπέδου στο παρκέ του σπιτιού μου…. Με τον Γιάννη και τα δίδυμα Γιώργο και Μαριτίνα έχω καταφέρει να συνεχίσω να αθλούμαι καθημερινά. Κάνω πρωταθλητισμό στη ζωή παρέα με τον άντρα μου τον Αντώνη που υπεραγαπώ. Μου αρέσει να μαθαίνω καινούργια πράγματα και προσπαθώ να προσαρμόζομαι παντού. Το μότο μου είναι “‘Ολα καλά θα πάνε, όλα θα γίνουν…”