Κυριακή στο Μουσείο

Ωρα Για Θεατρο

Οι Ινδιάνοι λένε ότι “δεν κληρονομούμε τη γη από τους προγόνους μας, τη δανειζόμαστε από τα παιδιά μας”… Είναι χρέος μας, λοιπόν, να την προσέχουμε όχι μόνο για το δικό μας παρόν αλλά κυρίως για το μέλλον των παιδιών μας. Οι γονείς χρειάζεται, όμως, να κάνουμε και ένα βήμα παρακάτω. Να μάθουμε στα παιδιά μας να εκτιμούν το οικοσύστημα και να το σέβονται… πρωτίστως με τη δική μας συμπεριφορά αλλά και μέσα από βιωματικές δράσεις που θα τα βοηθήσουν να κατανοήσουν καλύτερα τη φύση γύρω τους και να αποκτήσουν περιβαντολλογική συνείδηση. Η προστασία του περιβάλλοντος θα έπρεπε να είναι η βασική προτεραιότητα όλων μας. Και στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας το περιβάλλον βρίσκεται στο επίκεντρο. Τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι έρχονται σε επαφή με το οικοσύστημα με έναν ευχάριστο και εκπαιδευτικό τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό γονείς και παιδιά έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν μυστικά, γνώσεις και εμπειρίες για το φυσικό μας περιβάλλον. Είναι ο ιδανικός προορισμός για τις ηλιόλουστες Κυριακές όπου όλη η οικογένεια από τα πολύ μικρά παιδιά μέχρι τους γονείς θα περάσουν καλά. Αυτή την εμπειρία μοιραστήκαμε και εμείς, οι φίλες μου και εγώ, με τα παιδιά μας…

pavlinarun

Στην καρδιά της Κηφισιάς, επί της οδού Λεβίδου 13, βρίσκεται το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και το Κέντρο Γαία, που είναι δύο διαφορετικά, αλλά επικοινωνούντα μεταξύ τους, κτίρια. Είναι και τα δύο πολιτιστικοί φορείς με κοινό στόχο την μελέτη, τη συντήρηση και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, που ιδρύθηκε το 1965, φιλοξενούνται οι αίθουσες εκθεμάτων των τεσσάρων βασικών τομέων του (χερσαία ζωολογία, βοτανική, υδροβιολογία, ορυκτολογία-παλαιοντολογία).

Στο Κέντρο Γαία, που ιδρύθηκε το 2001, γίνεται με διαδραστικό τρόπο, μια πρώτη γνωριμία του πλανήτη, με την ποικιλία των τοπίων του, της βλάστησης και του ζωικού πλούτου του και την επιρροή του ανθρώπου στο περιβάλλον.

IMG_3160

Ο μικρός Αχιλλέας αισθάνθηκε δέος μπροστά στην αρκούδα και στο λιοντάρι… Τον άφησε περιέργως παγερά αδιάφορο το σκελέτωμα δεινόσαυρού ενώ του κέντρισε το ενδιαφέρον ο κροκόδειλος! Η Παυλίνα πάλι εντυπωσιάστηκε από τις κουκουβάγιες, σύμβολα σοφίας συνυφασμένα με τη θεά Αθηνά.

IMG_3166

Αφού περιηγηθήκαμε στο Μουσείο καθίσαμε στον μοναδικό κήπο του όπου βρίσκεται το εστιατόριο. Ωραίες γεύστικές προτάσεις (από κασιώτικους ντολμάδες έως βραστές γαρίδες και τούρτα κρητική…) κάτω από τον αττικό ουρανό με φόντο το πράσινο του μουσείο… αποτελεί το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσουν οι γονείς και να παίξουν τα παιδιά χωρίς να υπάρχει άγχος καθώς μπορείς να έχεις οπτική επαφή και ο χώρος είναι ασφαλής.

IMG_3169

Μια ηλιόλουστη Κυριακή στο Μουσείο είναι ο καλύτερος τρόπος για να περάσουμε όλοι καλά! Το τερπνόν μετά του ωφελίμου!

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES